Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Φέρτε πίσω τα λεφτά να γλιτώσετε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλάζει το τοπίο της ποινικής μεταχείρισης όσων έχουν προκαλέσει οικονομική ζημία στο Δημόσιο ή έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, με σειρά νέων ρυθμίσεων που φέρει την επόμενη εβδομάδα προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Οι νέες ρυθμίσεις θα δίδουν ισχυρά κίνητρα σε υποδίκους για οικονομικά εγκλήματα και κρατική διαφθορά, να επιστρέφουν στο δημόσιο ταμείο τα χρήματα και να έχουν ευνοϊκή ποινική μεταχείριση, που μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να φθάνει έως και την ουσιαστική ατιμωρησία, δηλαδή την επιβολή μικροποινών.

Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου ρητά θα εξαιρούνται πολιτικοί που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, γενικοί γραμματείς υπουργείων, αλλά και υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη, όπως διοικητές ΔΕΚΟ και άλλων κρατικών επιχειρήσεων. Οι νέες διατάξεις που εναρμονίζονται με το κοινωνικό αίτημα για επιστροφή των «κλεμμένων» θα κατατεθούν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, στο ίδιο νομοθετικό «πακέτο» με τις ρυθμίσεις για την άμεση ρευστοποίηση υπέρ του Δημοσίου, χρημάτων και άλλων κινητών αξιών που έχουν ήδη δεσμευθεί από τις δικαστικές αρχές σε υποθέσεις κρατικής διαφθοράς και πάσης φύσεως οικονομικής παραβατικότητας.

Παράλληλα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή για ψήφιση νομοσχέδιο για τη φυλακή υψίστης ασφαλείας που θα λειτουργήσει στις αρχές Μαρτίου στον Δομοκό. Το ίδιο κείμενο θα περιλαμβάνει και τις ρυθμίσεις για τις άδειες των κρατουμένων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.