Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Άκυρες οι μειώσεις σε όλα τα ειδικά μισθολόγια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επικείμενη «ακύρωση» σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο των περικοπών για τους εν ενεργεία υπαλλήλους, αλλά και τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων δημιουργεί ένα τεράστιο δημοσιονομικό κενό, ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Κι αυτό, καθώς το οικονομικό επιτελείο θα κληθεί όχι μόνο να επιστρέψει αναδρομικά τα ποσά που έκοψε από τον Αύγουστο του 2012, αλλά και να επαναφέρει τις αποδοχές τους στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

Οι τελευταίες μνημονιακές πολιτικές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων βρίσκονται σε τροχιά πλήρους ανατροπής, καθώς η Δικαιοσύνη τις χαρακτηρίζει αντιστυνταγματικές και αντίθετες προς τις διεθνείς συμβάσεις.

Μετά τις δικαστικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και του «Μισθοδικείου» που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές στους εν ενεργεία ενστόλους και δικαστικούς λειτουργούς, έρχεται τώρα η ώρα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για να επεκτείνει την αντισυνταγματικότητα και την ακύρωση των περικοπών και για όλους τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων.

Πλέον το πρόβλημα διογκώνεται για την κυβέρνηση, καθώς σε μια περίοδο που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και για το δημοσιονομικό κενό του τρέχοντος έτους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, θα κληθεί να βρει ισοδύμανα μέτρα, για να καλύψει το άνοιγμα που δημιουργείται.

Όσον αφορά τα αναδρομικά που θα επιστραφούν, η δαπάνη λαμβάνεται υπόψη ως έκτακτη και το οικονομικό επιτελείο έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.

Για να καταβληθούν όμως μέσα στο 2014 οι αυξημένοι μισθοί και συντάξεις θα πρέπει να αναζητηθούν παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα που θα αποφέρουν πάνω από 500 εκατ. ευρώ.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:










Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.