Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Στήριξη στο ίδρυμα "Αργώ"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν την ανάγκη μας βρέθηκε για ακόμα μία φορά ο Ολυμπιακός.



Η ομάδα του Ολυμπιακού επισκέφθηκε το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ του ιδρύματος "ΑΡΓΩ" στον Πειραιά, το έργο του οποίου στηρίζει έμπρακτα, συμβάλλοντας στο λειτούργημα που επιτελούν οι άνθρωποι που εργάζονται στο ίδρυμα.

Την ΠΑΕ εκπροσώπησαν ο τεχνικός σύμβουλος και σκάουτερ της Διεύθυνσης Ακαδημίας του Ολυμπιακού, κ. Γιώργος Αμανατίδης, ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κ. Βασίλης Τοκάκης και η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, κα. Κατερίνα Μυλωνά. Τα παιδιά και οι ενήλικες (14 έως 56 ετών) που φιλοξενούνται στο ίδρυμα υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά και θέρμη τους «καλεσμένους» τους, με την κα. Δέσποινα Παπαστελιανού, Πρόεδρο του "ΑΡΓΩ" και τον Διευθυντή του, κ. Παρασκευά Παπασωτηρίου, να ευχαριστούν τον Πρόεδρό μας, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και την ομάδα μας για τη διαρκή στήριξη.



Ο κ. Τοκάκης παρέδωσε το χρηματικό ποσό που θα ενισχύσει τις δραστηριότητες του ιδρύματος και τόνισε: "Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Ξέρετε ότι ο Πρόεδρός μας, ο κ. Μαρινάκης, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι αφορά το σωματείο σας. Η στήριξή του ιδίου και της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι αμέριστη και συνεχής. Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά μία ποδοσφαιρική ομάδα, δεν είναι απλά ένας αθλητικός σύλλογος, είναι κάτι παραπάνω. Έχει έντονες κοινωνικές αναφορές και ευαισθησίες. Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι είμαστε κοντά σας. Ο Πρόεδρός μας, ο κ. Μαρινάκης, ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σας. Κάθε μέρα και ό,τι χρειαστείτε οποιαδήποτε στιγμή, θα απευθυνθείτε σε εμάς. Είμαστε πραγματικά εδώ για εσάς".



Από την πλευρά του, ο κ. Αμανατίδης δήλωσε: "Να είστε όλοι γεροί και να έχετε καλή χρονιά. Πραγματικά αυτό που κάνετε, το να βρίσκεστε κοντά σε παιδιά σε αυτές τις ηλικίες που πραγματικά σας έχουν ανάγκη κι έχουν ανάγκη όλους μας, είναι απίστευτο. Ο Ολυμπιακός δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο όσο πιο συχνά μπορεί. Είμαστε δίπλα σας κι αυτό που κάνουμε σήμερα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Η παρουσία μας εδώ πιστεύω ότι δίνει ιδιαίτερη χαρά στα παιδιά. Άλλωστε, όπως είπε και ο κ. Τοκάκης πάρα πολύ σωστά, ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ ή κάποιο άλλο άθλημα. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και οφείλει να είναι κοντά σε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό και ξεκινώντας πρώτα από όλους από τον Πρόεδρό μας, τον κ. Μαρινάκη, είμαστε κοντά σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη. Καλό κουράγιο, καλή δύναμη και πραγματικά όποτε μας χρειαστείτε είμαστε εδώ, δίπλα σας".



Η κα. Παπαστελιανού ευχαρίστησε με τη σειρά της ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΠΑΕ, κ. Μαρινάκη, για την αμέριστη στήριξη που παρέχει χρόνια ο ίδιος και η οικογένειά του στο ίδρυμα από το ξεκίνημά μάλιστα της λειτουργίας του, αλλά και τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους του συλλόγου μας που όποτε χρειαστεί βρίσκονται στο πλευρό του "ΑΡΓΩ". "Ένα πολύ, πολύ, πολύ μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς, από τα παιδιά, από τους γονείς. Αν δεν είχαμε όλους εσάς, το “ΑΡΓΩ” δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα. Να έχετε μια καλή χρονιά και πάντα νίκες για τον Ολυμπιακό μας. Μας κάνετε υπερήφανους και στο εξωτερικό κι έχουμε πολλή ανάγκη αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός για τους Έλληνες", κατέληξε.

Η αποστολή περιηγήθηκε στους χώρους του ιδρύματος που φιλοξενεί μεταξύ άλλων ξυλουργείο και ειδικό παιδαγωγικό τμήμα, είδε από κοντά τη δουλειά που γίνεται με τα άτομα που φιλοξενούνται σε αυτό, καθώς και τα έργα τους και μάλιστα δέχθηκε κι έναν πίνακα ζωγραφισμένο από τα παιδιά.



Το ίδρυμα "ΑΡΓΩ" απευθύνεται πρωτίστως σε οικογένειες ναυτικών που έχουν άτομα με νοητική στέρηση, αυτισμό ή σύνοδες αναπηρίες, αλλά τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί και ασφαλισμένους άλλων ταμείων, προσφέροντας αμέριστα την αγάπη του. Στόχος είναι οι "φιλοξενούμενοί" του να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.