Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Το πρόγραμμα της έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με την επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Κολεγίου των Επιτρόπων, από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αρχίζει, στη 1 το μεσημέρι, στο Ζάππειο Μέγαρο η επίσημη τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας.

Θα ακολουθήσει γεύμα των Επιτρόπων με το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια κοινή συνάντηση των επισήμων.

Για τις 16:15 είναι προγραμματισμένη η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αμέσως μετά θα γίνει η κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στις 16:00, θα αρχίσουν και οι συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας: Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων και Ενέργειας, Μεταφορών, Υποδομών και Περιβάλλοντος.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, ενώ στο Ζάππειο Μεγαρο έχει διαμορφωθεί ειδική αίθουσα Τύπου για να καλύψει τις ανάγκες των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και των περίπου 65 ξένων ανταποκριτών με ειδίκευση στα ευρωπαΪκά θέματα.

Στους ξένους ανταποκριτές έδωσαν ήδη συνεντεύξεις οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερώσουν για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας.

Δρακόντεια μέτρα

Δρακόντεια, από νωρίς το πρωί, είναι τα μέτρα ασφαλείας σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτίριο του Ζαππείου.

Στον χώρο, που είναι αποκλεισμένος από κιγκλιδώματα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εισέρχονται μόνον όσοι έχουν προμηθευτεί τις προβλεπόμενες διαπιστεύσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα.

Στην οροφή του Ζαππείου βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές και η περιοχή εποπτεύεται και από αέρος από τα ελικόπτερα της αστυνομίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.