Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Θανατοποινίτης εκτελέστηκε μετά από 40 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέρασε τέσσερις δεκαετίες στην πτέρυγα των μελλοθάνατων.

Η πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη για το 2014 στις Ηνωμένες Πολιτείες έγινε την Τρίτη στη Φλόριντα τη στιγμή που τα στατιστικά στοιχεία έδειχναν ότι οι εκτελέσεις είχαν μειωθεί σημαντικά το 2013. Ο Ασκάρι Αμπντουλάχ Μοχάμεντ, γνωστός ως Τόμας Νάιτ, εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση, καθώς ήταν καταδικασμένος δυο φορές σε θάνατο για τρεις φόνους και είχε περάσει τέσσερις δεκαετίες στην πτέρυγα των μελλοθανάτων, ανακοίνωσαν οι αρχές των φυλακών της Φλόριντα .



Ο 62χρονος θανατοποινίτης κηρύχτηκε νεκρός στις 18:45 τοπική ώρα ( 23:45 GMT ) , δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος των φυλακών. Ο Ασκάρι καταδικάστηκε την πρώτη φορά σε θάνατο το 1974 για τη δολοφονία του αφεντικού του και της συζύγου του. Στη συνέχεια καταδικάστηκε εκ νέου σε θάνατο το 1983 για τη δολοφονία ενός δεσμοφύλακα, την οποία διέπραξε με ένα κουτάλι.

Αυτή είναι η πρώτη εκτέλεση του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια πολιτεία που έχει επιταχύνει το ρυθμό εκτελέσεων, παρά τις διαμαρτυρίες για το νέο κοκτέιλ βαρβιτουρικών που χρησιμοποιεί για τις θανατηφόρες ενέσεις.

Σε πανεθνική κλίμακα ο αριθμός των εκτελέσεων και των θανατικών ποινών μειώθηκε το 2013, για να φτάσει σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή (DPIC).

Το 2013, 39 άνθρωποι εκτελέστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, έναντι 43 το 2012. Από το 1999, που ήταν το έτος ρεκόρ με 98 εκτελέσεις, το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 60 % σε μια χώρα, όπου 3.108 κρατούμενοι βρίσκονταν στην πτέρυγα των θανατοποινιτών στις 1 Απριλίου του 2013 , έναντι 3.170 την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Επιπλέον, 18 από τις 50 πολιτείες έχουν εγκαταλείψει τη θανατική ποινή τα έξι τελευταία χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.