Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ένα ποτήρι κρασί στην εγκυμοσύνη κάνει καλό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια ψυχολόγος υποστηρίζει ότι κάνει καλό στην ανάπτυξη των παιδιών.

Οι μέλλουσες μαμάδες που απολαμβάνουν ένα ποτάκι την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, αποκτούν παιδιά που προσαρμόζονται συναισθηματικά και συμπεριφορικά πιο εύκολα, συγκριτικά με εκείνα των οποίων οι μανάδες απέφευγαν το αλκοόλ.

Ανάλογα με την εγκυμοσύνη οι ειδικοί συνιστούσαν στις γυναίκες είτε να απέχουν εντελώς από το αλκοόλ κατά τη διάρκεια αυτής, είτε να πίνουν μερικά ποτά με μέτρο.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Janni Niclasen από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, η οποία μελέτησε το ζήτημα, οι γυναίκες που έπιναν λίγο αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αποκτούσαν παιδιά που ήταν πιο σταθερά συναισθηματικά και είχαν καλύτερη συμπεριφορά όταν έφταναν στην ηλικία των 7 ετών.

Η ίδια προειδοποιεί ωστόσο, ότι τα ευρήματα αυτά δε σημαίνουν ότι οι έγκυες γυναίκες μπορούν να καταναλώνουν άμετρα αλκοόλ.

Η ψυχολόγος, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, υποστηρίζει ότι από την έρευνά της διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κατανάλωσαν συνολικά στην εγκυμοσύνη τους δέκα μπουκάλια κρασί με 12% αλκοόλ, ήταν οι πιο μορφωμένες και ακολουθούσαν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, κάτι που είχε άμεση επίδραση στην ανάπτυξη των παιδιών τους.

Στη μελέτη που διεξήχθη μεταξύ από το 1996 έως το 2002 συμμετείχαν 100.000 έγκυες γυναίκες από τη Δανία. Οι συμμετέχουσες ρωτήθηκαν για την κατανάλωση αλκοόλ σε τρεις φάσεις της ζωής τους: δύο φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και μία ακόμη όταν το μωρό τους είχε φτάσει 6 μηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.