Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Η Ελλάδα να υλοποιήσει τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων των ΑμεΑ του ΟΗΕ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.12.2013

Η 10η Δεκεμβρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1950 που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ως η παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στόχος της καθιέρωσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των κρατών και των πολιτών στα θέματα που άπτονται της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την 10η Δεκεμβρίου 1948 και η αποδοχή της ως ενιαίου, οικουμενικού, κειμένου που να καθιερώνει κοινά αποδεκτά πρότυπα συμπεριφοράς σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες που να απολαμβάνονται από όλους, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Στις σημερινές συνθήκες της χρηματοπιστωτικής, οικονομικής κρίσης, που τείνει να πάρει χαρακτηριστικά κρίσης ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων, η Ελλάδα χρειάζεται να υιοθετήσει ένα σχέδιο πολιτικής για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, που βιώνουν την καταπάτησή τους πιο άγρια από όλους. Ένα σχέδιο πολιτικής βασισμένο στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ξεκινήσει την εφαρμογή της Σύμβασης που το ελληνικό κοινοβούλιο έχει κυρώσει ψηφίζοντάς την.
 Η αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους συνδέεται άμεσα με την αποδιοργάνωση του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και με την κατάργηση στοιχειωδών κοινωνικών παροχών που λάμβαναν μέχρι πρόσφατα.
 Η οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, και των οικογενειών τους εξαρτάται άμεσα από τη διαρκή υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος Υγείας και από το σχεδιασμό ενός συστήματος παροχών που δεν εγγυάται την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα άτομα με αναπηρία και χρόνια παθήσεις.
 Η δραματική αυτή εικόνα συμπληρώνεται με τις ανεπαρκείς πολιτικές απασχόλησης και εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία,

και όλα μαζί συνιστούν κατάφωρη καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Αποκορύφωμα αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας είναι αυτό που επικρατεί στις λίστες ντροπής των ΚΕΠΑ, όπου εκεί δοκιμάζεται η ανθρώπινη αντοχή και διασύρεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Απαιτείται λήψη ουσιαστικών αποτελεσματικών μέτρων τώρα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν διακηρύσσονται. Απολαμβάνονται από ΟΛΟΥΣ τους πολίτες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 98 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.