Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την καύση ακατάλληλων υλικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύσκεψη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην αντιμετώπιση του προβλήματος της καύσης υπολειμμάτων από αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή των ορυζώνων της Θεσσαλονίκης έχει οδηγήσει, μέχρι στιγμής, η λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (2313 325501) που δέχεται από τα τέλη Οκτωβρίου καταγγελίες από πολίτες για καύση προϊόντων που ρυπαίνουν το περιβάλλον. Μετά από δεκάδες καταγγελίες πολιτών οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για έντονες οχλήσεις, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων και έγιναν συστάσεις στους καλλιεργητές, οι οποίοι στράφηκαν σε άλλους τρόπους καθαρισμού των χωραφιών τους, όπως το όργωμα.

Τα παραπάνω επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Θεοφάνης Παπάς τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή συνεχίζεται η διαδικασία της καταγραφής καταγγελιών και των επακόλουθων ελέγχων από συνεργεία της Περιφέρειας. Ο κ. Παπάς αναφέρει, μεταξύ άλλων, τις περιπτώσεις κατά τις οποίες τα αρμόδια κλιμάκια απηύθυναν συστάσεις σε οικογένεια που διαμένει στον Εύοσμο και «έκαιγε» στρώματα για λόγους θέρμανσης ενώ παρενέβησαν μετά από καταγγελία για καύση πλαστικών σε συνοικισμό Ρομά στην περιοχή της Μενεμένης.

«Κάποιες φορές διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι το να καίει ακατάλληλα υλικά είναι επιβλαβές για την υγεία του» σχολιάζει και προσθέτει ότι οι εν λόγω έλεγχοι αφορούν την αλόγιστη χρήση υλικών που δεν προορίζονται για καύση (χαρτιά, πλαστικά, βαμμένα ή βερνικωμένα ξύλα, προϊόντα επιπλοποιίας, υφάσματα, σκουπίδια, καλώδια και ελαστικά κ.α.).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.