Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

«Χρειαζόμαστε μια εθνική στρατηγική καθοδήγηση της υγείας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για «βεβιασμένες τροϊκανές επιταγές» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Με τη συνέχιση της διαμαρτυρία των γιατρών τάχθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Μιλώντας σε συγκέντρωση του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, ο κ. Πατούλης ζήτησε έναν ανοιχτό διάλογο από μηδενική βάση.

«Η διαμαρτυρία του ιατρικού σώματος θα συνεχιστεί απέναντι στα μέτρα που ακρωτηριάζουν τις καριέρες και τις ζωές των λειτουργών μας. Οι απολύσεις δεν δίνουν λύσεις», τόνισε.

«Χρειαζόμαστε μια εθνική στρατηγική καθοδήγηση της υγείας που θα δομεί το σύστημα υγείας πάνω στις πραγματικές ανάγκες της πατρίδας μας και όχι σε κάποιες βεβιασμένες τροϊκανές επιταγές χωρίς πυξίδα στο μέλλον. Χρειαζόμαστε ένα σύστημα υγείας που θα προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες με το χαμηλότερο κόστος και θα αξιοποιεί το εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό της χώρας μας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

«Στο κατώφλι του 2014, είναι αδιανόητο να μην αξιοποιείται ένα μεγάλο σημαντικό υγειονομικό δυναμικό, όταν η χώρα το έχει ανάγκη, γιατί μπορεί να εξυπηρετεί τον ασθενή πολίτη χωρίς ο ίδιος να ταλαιπωρείται. Εδώ και τώρα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα για νέες συμβάσεις».

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, «η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα ανά ασθένεια και ανά ασθενή, είναι οι δύο βασικοί πυλώνες γρήγορου και άμεσου ελέγχου του κάθε γιατρού που θα συμμετέχει στο σύστημα», όπως σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Εφόσον υπάρχει ηλεκτρονικός τρόπος παρακολούθησης αυτού, το σύστημα θα πρέπει να είναι ανοιχτό για όλους με τη δυνατότητα σύμβασης κατά πράξη και περίπτωση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.