Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολή σε Τσαυτάρη για αγορά «χωρίς μεσάζοντες»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από παράσταση διαμαρτυρίας παραγωγών και κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη για να προχωρήσουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις και οι διαδικασίες για τη λειτουργία των αγορών «χωρίς μεσάζοντες» θα αποστείλει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπως αποφάσισε, σήμερα, κατά πλειοψηφία.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από την παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέλη των επιτροπών των κατοίκων του κέντρου της πόλης και παραγωγοί που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για τις προαναφερθείσες αγορές.

Τα μέλη των επιτροπών και οι παραγωγοί διαμαρτυρήθηκαν για την επέμβαση της αστυνομίας και την διάλυση της αγοράς Χωρίς Μεσάζοντες που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την περασμένη Κυριακή στην Πλατεία Ρωμαίικης Αγοράς.

Ο δήμος δεν μπορεί να πάρει μια απόφαση υπέρ ή κατά για τις αγορές «χωρίς μεσάζοντες» είπε, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Κάλεσε δε τις δύο πλευρές να τα βρουν μεταξύ τους, σημειώνοντας ότι ο δήμος δεν μπορεί να πάρει απόφαση αν είναι υπέρ ή κατά για τις αγορές «χωρίς μεσάζοντες». Πρόσθεσε ότι το θέμα έχει περάσει στην κεντρική διοίκηση.

Για την επέμβαση της αστυνομίας στην αγορά Χωρίς Μεσάζοντες που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Κυριακή στην Πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς, είπε ότι «όταν γίνεται μια καταγγελία είναι υποχρεωμένη η αστυνομία να επέμβει».

Ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Χασδάι Καπόν παρουσίασε το σχέδιο νόμου για τις αγορές αγροτικών προϊόντων. Επεσήμανε δε ότι την προηγούμενη Κυριακή, επισκέφθηκε τη Ρωμαϊκή Αγορά και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν μόνο παραγωγοί αλλά και έμποροι.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και έμποροι από την αγορά Καπάνι και εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου που διαμαρτύρονται για τις αγορές «χωρίς μεσάζοντες» και παρουσίασαν τις θέσεις τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.