Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για τη Νοηματική Γλώσσα, 12/12, 7 μ.μ. - Κεντρικός Ομιλητής ο Ι. Βαρδακαστάνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.12.2013

Μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης σε όλη τη χώρα ξεκινά η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.), για την προώθηση του αιτήματός της να αναγνωριστεί η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στο Σύνταγμα της χώρας μας, στην επόμενη σύνθεση του Ελληνικού Κοινοβουλίου που θα έχει την ευθύνη της Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Από τις δράσεις ξεχωρίζει η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα) με θέμα: «Συνταγματική Αναγνώριση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας», την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 στις 7 το απόγευμα και στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του EDF και της IDA Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Επιπλέον θα παραστούν εκπρόσωποι από πολιτικά κόμματα που έχουν εκπροσώπηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο καθώς και μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, κ. Ιωάννης Λυμβαίος και ο Διοικητής του Ε.Ι.Κ. Γεώργιος Τουσιάς.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση που θα συντονίσει ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΜ.Κ.Ε. Κωνσταντίνος Γαργάλης.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Ώρα Προσέλευσης: 18:45
Έναρξη: 19:00’
• Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του EDF Ιωάννη Γιάλλουρο
• Κεντρικός Ομιλητής: Πρόεδρος ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης
• Συζήτηση με εκπροσώπους κομμάτων, Προέδρου ΠΟΣΓΚΑμεΑ, Διοικητή Ε.Ι.Κ.
• Παρεμβάσεις και τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες
• Συμπεράσματα συζητήσεων και ανακοίνωση Διακήρυξης της ΟΜ.Κ.Ε. από τον Πρόεδρό της Ι. Γιάλλουρο

Παρακαλούμε για την κάλυψη.

(Σ.σ. EDF European Disability Forum: Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, IDA International Disability Alliance: Παγκόσμια Οργάνωση Αναπηρίας, ΠΟΣΓΚΑμεΑ Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, ΕΙΚ Εθνικό Ίδρυμα Κωφών)


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 97 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.