Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

«Πρόθεση της κυβέρνησης να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των οικονομικά αδύναμων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκορδάς: Δεν έχουν εκτελεστεί 66.000 δικαστικές αποφάσεις, λόγω της προστασίας που παρέχεται.

Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μονομερή νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σε περίπτωση που δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία με την τρόικα εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Σκορδάς επαναβεβαίωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των «οικονομικά αδύναμων», περιλαμβανομένων των μικρομεσαίων στρωμάτων. Όπως ανέφερε, υπάρχουν από το 2009, 66.000 δικαστικές αποφάσεις σε βάρος δανειοληπτών, για πλειστηριασμό που δεν έχουν εκτελεστεί, λόγω της προστασίας που παρέχεται.

Τόνισε ωστόσο, πως το πλαίσιο Παπαθανασίου, μέσω του οποίου προστατεύεται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας δανειολήπτη για δάνεια έως 200.000 ευρώ, δεν πρόκειται να διατηρηθεί, καθώς είναι «υπερβολή» να υπάρχουν προστασίες για ακίνητα πέραν της πρώτης κατοικίας. Όπως εκτίμησε ο κ. Σκορδάς, οι δανειολήπτες που καλύπτονται από αυτό το πλαίσιο φθάνουν τους 14.000.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.