Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Κρίσιμη ημέρα η αυριανή για το χώρο της Υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα απεργήσουν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Αποφασισμένοι για παράταση των κινητοποιήσεων τους και μετά τις 13 Δεκεμβρίου δηλώνουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν την απεργία τους με αποτέλεσμα να συνεχίζεται και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στον Οργανισμό.

Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εξουσιοδοτήθηκε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και μετά τις 13 Δεκεμβρίου, εάν οι γιατροί δεν λάβουν διαβεβαιώσεις που θα τους ικανοποιούν από τον υπουργείο Υγείας την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία, το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Εκείνη την ημέρα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα παρουσιάσει στην Επιτροπή τι προτίθεται να κάνει σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας θα έχει πάρει στα χέρια του το τελικό πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης για τον ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν άμεση, και χωρίς διαθεσιμότητα μεταφορά στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να εφαρμοστεί το βαθμολόγιο και να παραμείνουν στα διοικητικά όρια των μονάδων στις οποίες εργάζονται σήμερα. Εάν κάποιοι φύγουν, θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να συμβληθούν με τον οργανισμό ως ιδιώτες με συγκεκριμένο αριθμό επισκέψεων.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ενώ στις 12:00 προγραμματίζεται συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας, σε κοινό μέτωπο με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα ψυχιατρεία, στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και με συλλόγους ασθενών και εργαζόμενοι άλλων κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.