Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Χαρακόπουλος: Στηρίζουμε τους παραγωγούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπέγραψε απόφαση για την «Κατανομή ποσοστώσεων αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα για τη γαλακτοκομική περίοδο 2013-2014», που ανέρχεται σε 39.000 τόνους.

Δικαιούχοι του παραπάνω Εθνικού Αποθέματος μπορεί να είναι:

A. Ενεργοί παραγωγοί γάλακτος, οι οποίοι κατά την προηγούμενη γαλακτοκομική περίοδο 2012-2013 υπερέβησαν την ατομική τους ποσόστωση, λόγω ανωτέρας βίας ή δικαιολογημένων εξαιρετικών περιπτώσεων και εφ' όσον η ατομική τους ποσότητα αναφοράς ή οι παραδόσεις τους στην παραπάνω περίοδο ήταν τουλάχιστον 20 τόνοι.

B. Αγροκτηνοτρόφοι που υπέβαλαν ή θα υποβάλουν κατά την τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδο, μέχρι 31/01/2014, αίτημα ένταξης σε Προγράμματα Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη και την Περιφερειακή Σύγκλιση. Στα σχετικά επενδυτικά προγράμματα θα πρέπει να προβλέπεται δραστηριότητα παραγωγής τουλάχιστον 70 τόνων αγελαδινού γάλακτος ανά γαλακτοκομικό έτος.

Με την παρούσα Απόφαση ορίζονται επίσης:

-η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών,

-οι όροι και οι προϋποθέσεις κατανομής ποσοτήτων αναφοράς από το Εθνικό Απόθεμα, καθώς και

-η διοικητική διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων και τυχόν ενστάσεων.

Με αφορμή την υπογραφή της Απόφασης ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Με την Απόφαση για την κατανομή ποσοστώσεων αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα επιδιώκουμε την ορθολογικότερη αξιοποίηση της ελληνικής γαλακτοπαραγωγής. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς που προμηθεύουν την αγορά με ποιοτικό ελληνικό γάλα και αποτελούν βασικό κρίκο στην εγχώρια αγροδιατροφική αλυσίδα. Η ενίσχυση της κτηνοτροφίας μας αποτελεί βασικό στόχο της Κυβέρνησης και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.