Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

«Μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά ο Κλασικός Μαραθώνιος»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο εφετινός Κλασικός Μαραθώνιος θα είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά ανέφερε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος και στάθηκε στα έσοδα που θα υπάρχουν από αυτόν για την Αθήνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Βασίλη Σαμπράκο:

-για τον κλασσικό μαραθώνιο:

«Είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά. Είναι 31.000 οι δρομείς σε όλους τους αγώνες, δηλαδή, ο δεύτερος μεγαλύτερος στο ζήτημα αυτό μετά τον επετειακό. Ο μεγαλύτερος από πλευράς κοινωνικού αποτυπώματος. Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί είναι κοντά στις 200.000 ευρώ. Αν, μάλιστα, προσθέσετε και ότι θα έχουμε και πολλούς ξένους δρομείς είναι και ένα σημαντικό τουριστικό γεγονός.

Έχουμε υπολογίσει ότι για κάθε ξένο δρομέα, συμμετέχει και μισός ακόμη –αυτά είναι τα περίεργα της στατιστικής-. Κατά μέσο όρο ξοδεύουν 1.100 ευρώ, δηλαδή εννιά εκατ. ευρώ που κερδίζει η πόλη. Αν σε αυτό προσθέσετε και τον εσωτερικό τουρισμό, και άλλα, αθροιστικά μιλάμε για ένα πόσο κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα Σαββατοκύριακο με μεγάλες πληρότητες στα ξενοδοχεία, ένα σημείο το οποίο δεν έχει φωτισθεί μέχρι τώρα.

Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα. Και κάνω έκκληση σε όλους τους αθηναίους να σεβαστούν τους ανθρώπους που ταξιδεύουν από όλη τη γη για το γεγονός αυτό».

-για προσπάθειες που έχουν γίνει για την άνοδό του…

«Δεν ήταν όλα εύκολα στην αρχή. Είχαμε δυσπιστία. Και άλλα προβλήματα. Αυτά σιγά-σιγά ξεπεράστηκαν. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε την εικόνα του στο εξωτερικό. Βασιστήκαμε στις καλές σχέσεις με την παγκοσμία ομοσπονδία και την ίδια στιγμή προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ένα επίπεδο ασφαλούς διαδρομής. Το επίπεδο παροχής υπηρεσιών είναι υψηλό. Στο δικό μας σχεδιασμό είμαστε στη μέση της διαδρομής έχουμε πολύ δρόμο ακόμη».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.