Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Με λουκέτο απειλείται η ψυχιατρική κλινική στον Πύργο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε δέκα μέρες θα λειτουργεί μόνο με τη διευθύντρια και έναν επιμελητή.

Στο δρόμο κινδυνεύουν να πεταχτούν οι νοσηλευόμενοι στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Πύργου. Σε δέκα μέρες ολοκληρώνεται η σύμβαση μιας επικουρικής ιατρού και θα απομείνουν πλέον δύο γιατροί -η διευθύντρια και ένας επιμελητής Α’-, οι οποίοι δεν επαρκούν για τη στελέχωση της κλινικής, ούτε μπορούν να βγάζουν τον απαιτούμενο αριθμό εφημεριών για ολόκληρο το μήνα.

Πέραν αυτών, όμως, είναι και η καθημερινή εργασία στα εξωτερικά ιατρεία όπως και η κινητή μονάδα ψυχικής υγείας, που σε συνδυασμό με τις ανάγκες της κλινικής είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν πλήρως, αναφέρει δημοσίευμα του patrastimes.gr.

Οι γιατροί της κλινικής εξέφραζαν την αγωνία τους για το τι θα γίνει μετά την παρέλευση του δεκαημέρου, ενώ έχουν ενημερώσει αρμοδίως εδώ και εβδομάδες για τα προβλήματα που επέρχονται. Όπως τόνιζαν επίσης, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει προκήρυξη για την πρόσληψη ενός τουλάχιστον επικουρικού γιατρού ώστε να βγει -έστω και κουτσουρεμένα- ο επόμενος χρόνος.

Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να διώξουν τους δέκα νοσηλευόμενους και να ασχολούνται πλέον μόνον με τα εξωτερικά ιατρεία, όπου καθημερινά δέχονται δεκάδες ασθενείς και όποτε προλαβαίνουν με την κινητή μονάδα.

Απάθεια

Στο μεταξύ είναι χαρακτηριστική η απάθεια των φορέων του Πύργου στο θέμα της κατανομής επικουρικών γιατρών από το υπουργείο Υγείας. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε γιατρός, τώρα το υπουργείο μοιράζει γιατρούς, αλλά κανείς, ούτε ο δήμος, ούτε το Εργατικό Κέντρο, ούτε ο ιατρικός σύλλογος, ούτε και οι βουλευτές παρεμβαίνουν για να εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή κατανομή για το γενικό νοσοκομείο Ηλείας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος έχει υιοθετήσει την πρόταση του νοσοκομείου και έχει ζητήσει από το υπουργείο 9 επικουρικούς, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα εγκριθούν όλες εκτός κι αν υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο.

Αύξηση προϋπολογισμού

Στο μεταξύ, από την 6η ΥΠΕ με έγγραφο που υπογράφεται από τον υποδιοικητή Παν. Αντωνακόπουλο αυξήθηκαν οι δαπάνες του προϋπολογισμού του 2013 κατά 400.000 ευρώ.

Από αυτά 25.000 θα διατεθούν για υγειονομικό, ακτινολογικό και προσθετικά, 27.000 για χημικά αντιδραστήρια και αιμοδοσία, 45.000 για ορθοπεδικό υλικό, 153.000 για εξωτερικές εργασίες και 150.000 για λοιπά έξοδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.