Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Στείλτε με μήνυμα την αγάπη και όχι το θυμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς τα μηνύματα «δένουν» ή χωρίζουν τα ζευγάρια.

Με την θεαματική επικράτηση της τεχνολογίας στη ζωή μας η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ ζευγαριών είναι κάτι που μπορεί να συμβαίνει άπειρες φορές μέσα στην ημέρα. Έχει υπολογιστεί ότι ανταλλάσσονται τρισεκατομμύρια μηνύματα κάθε χρόνο, η παγίδα όμως κρύβεται στα ζευγάρια και την συχνότητα ή το λόγο που ανταλλάσσουν μηνύματα μεταξύ τους, λένε οι ερευνητές του Brigham Young University.

Όταν το μήνυμα χρησιμοποιείται για να λυθούν διαφορές, να απολογηθείς για κάτι ή να ζητήσεις συγνώμη είναι η πρώτη παγίδα, λένε οι ειδικοί, καθώς αυτή η τακτική μειώνει την ποιότητα της σχέσης.

Η χρήση του γραπτού μηνύματος, αντικαθιστά μια συζήτηση που θα έπρεπε να γίνει δια ζώσης και με αυτό τον τρόπο να «δέσει» το ζευγάρι, αντίθετα το γραπτό μήνυμα για όποια λόγο κι αν επιλέγεται ίσως κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Και η διαπίστωση λειτουργεί το ίδιο και για τα δύο φύλα. Μάλιστα, λένε, ότι όσο περισσότερα μηνύματα (για πρακτικά ή άλλα θέματα καθημερινότητας) στέλνει ένας άνδρας στη σύντροφό του τόσο λιγότερο νιώθει ποιότητα στη σχέση.

Αντίθετα όταν τα μηνύματα που ανταλλάσσονται είναι μηνύματα αγάπης τότε ο δεσμός μεταξύ τους ενισχύεται υποστηρίζουν.

Μειώστε λοιπόν τα μηνύματα για το παραμικρό και ενισχύστε την τετ-α-τετ επικοινωνία, έστω την τηλεφωνική, τίποτε άλλωστε δεν συγκρίνεται με την φωνή και το πρόσωπο του αγαπημένου σας δε νομίζετε;


Πηγή: http://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.