Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

"Σώθηκαν" δανειολήπτες...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Έσωσαν" το σπίτι τους ή απλά απαλλάχθηκαν από την υποχρέωση καταβολής οφειλών χιλιάδων ευρώ από δάνεια άλλοι τρεις καταναλωτές, κατόπιν αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως επισημαίνει -με σημερινή ανακοίνωσή του- το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Μάλιστα, παραθέτει λεπτομέρειες για τις τρεις υποθέσεις:

- Δανειολήπτης 40 ετών, με δύο παιδιά, όφειλε 81.998,49 ευρώ από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Τελικά, θα καταβάλλει 46.123,68 ευρώ, σε 24 έτη και η πρώτη κατοικία του "σώθηκε".

- Συνταξιούχος 72 ετών, με μηνιαίο εισόδημα 1.320,25 ευρώ, όφειλε 104.092,78 ευρώ από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Τελικά θα καταβάλλει 99.760 ευρώ σε 12 έτη και πρώτη κατοικία του "διασώθηκε".

- Οικοδόμος 60 ετών, χωρίς περιουσιακά στοιχεία και με μηνιαίο εισόδημα 590,89 ευρώ όφειλε 78.789,79 ευρώ από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Κατόπιν της απόφασης του Ειρηνοδικείου θα καταβάλλει μόνο 9.600 ευρώ, σε 48 μήνες.

"Συνολικά, οι καταναλωτές απαλλάχτηκαν από 111.397,38 ευρώ, διέσωσαν την πρώτη κατοικία τους και απαλλάχτηκαν από υψηλές δόσεις, στις οποίες αδυνατούσαν να ανταποκριθούν. Το ΚΕΠΚΑ συνέδραμε όλους τους παραπάνω, στο πρώτο στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Δυστυχώς, η κυβέρνηση, με την αλλαγή που έκανε στο νόμο τον Ιούνιο του 2013, "απέκλεισε" την εμπλοκή των Ενώσεων Καταναλωτών, στο πρώτο στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, στερώντας τους καταναλωτές από ένα ανεξάρτητο και αξιόπιστο σύμβουλο.

Οι καταναλωτές, τώρα, προσφεύγουν, αποκλειστικά, στους δικηγόρους. Ζητάμε από την κυβέρνηση να επαναφέρει τη διάταξη, για την υποχρεωτική εμπλοκή των Ενώσεων Καταναλωτών. Οι αποφάσεις των Ειρηνοδικείων καταδεικνύουν το δίκαιο αυτού του αιτήματός μας", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Κέντρου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.