Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Κέντρο του Παραολυμπιακού Κινήματος η Αθήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε επίκεντρο του παγκόσμιου Παραολυμπιακού κινήματος, θα μετατραπεί σε ένα μήνα η Αθήνα. Από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) θα πραγματοποιήσει το συνέδριο και τη γενική της συνέλευση, ενώ την τελευταία ημέρα θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές από τις οποίες θα προκύψει ο πρόεδρος και το νέο διοικητικό συμβούλιο για την επόμενη τετραετία.

Περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες αναμένονται να παραβρεθούν στις εργασίες του συνεδρίου της IPC από όλες τις εθνικές Παραολυμπιακές Επιτροπές, παγκόσμιες ομοσπονδίες, περιφερειακές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμούς του αθλητισμού για άτομα με αναπηρία κ.α.

Η Γενική Συνέλευση της IPC συνεδριάζει κάθε δύο χρόνια (τελευταία φορά το 2011 στο Πεκίνο). Η τελευταία Γενική Συνέλευση με εκλογικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε το 2009 στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Τα Παραολυμπιακά αθλητικά και δημοσιογραφικά βραβεία, με συνεργασία με την Allianz, θα δοθούν στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου της IPC. Τα φετινά βραβεία θα τιμούν επιδόσεις ατομικές, ομαδικές και των ΜΜΕ από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο Λονδίνο.

«Σε καθημερινή βάση εργαζόμαστε ώστε οι εκπρόσωποι του παγκόσμιου Παραολυμπιακού αθλητικού κινήματος, να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία. Η επιστροφή της IPC στην διοργανώτρια πόλη των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004, έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, όμως είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης.

Έχουμε προγραμματίσει μια σειρά επαφών, αφού η παρουσία της ηγεσίας της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα, αποτελεί για ολόκληρο το ελληνικό Παραολυμπιακό αθλητικό κίνημα μοναδική ευκαιρία για νέες συνεργασίες. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις γνωριμίες μας ώστε ο Παραολυμπιακός αθλητισμός στη χώρα μας να περάσει στο επόμενο στάδιο, ενόψει και του μεγάλου ραντεβού που έχει σε τρία χρόνια από σήμερα: τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.