Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ομογενείς γιορτάζουν την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδηλώσεις διοργανώνει η Παγκρητική Ένωση Αμερικής για τη συμπλήρωση 100 χρόνων.

Εορταστικές εκδηλώσεις οργανώνουν ομογενείς στις ΗΠΑ με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Τη γιορτή μνήμης διοργανώνει η Παγκρητική Ένωση Αμερικής στη Νέα Υόρκη, από τις 5 έως και τις 8 Δεκεμβρίου

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τη διοργάνωση επιστημονικού συμποσίου στα Ηνωμένα Έθνη, με θέμα: «Κρητική Διατροφή: η διαχρονική προσφορά της Κρήτης μετά την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα στην Καλύτερη Διατροφή και Υγιεινή Ζωή» στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και υπεύθυνο των εκδηλώσεων της Εκατονταετηρίδας, Μανώλη Βεληβασάκη, στόχος του Συμποσίου είναι να καταδειχθεί η παραδοσιακή κρητική διατροφή ως πρότυπο της μεσογειακής και ως ιδανικής για την υγεία και τη μακροζωία. Ταυτοχρόνως, επιδιώκεται η ανάδειξη της πλούσιας γεωργικής παραγωγής του νησιού και της εξαιρετικής ποιότητας των προϊόντων της.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο διαπρεπής ςλληνοαμερικανός συγγραφέας Χάρι Μαρκ Πετράκης θα είναι οι αποδέκτες των βραβείων της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής «Βενιζέλειο» και «Καζαντζάκειο» αντιστοίχως, στην εκδήλωση «Awards Gala», η οποία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου στο «Terrace on the Park» της περιοχής Κουίνς, της Νέας Υόρκης.

Στο πλαίσιο των εορτασμών θα διοργανωθούν δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στις 7 Δεκεμβρίου, στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια, θα γίνει η παρουσίαση του θεατρικού έργου «Διάλογοι και Συλλογισμοί την εποχή της Ένωσης - Ιστορική ανασκόπηση των γεγονότων που οδήγησαν στην Ένωση» και μουσική εκδήλωση, σύνθεση αφιερωμένη στην ένωση.

Την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου θα γίνει δοξολογία και αρτοκλασία χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, στον καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας με κατάθεση στεφάνου στο Άγαλμα της Ελευθερίας και ακολούθως ύψωση της σημαίας στο Castle Clinton, του Battery Park της Νέας Υόρκης.

«Οι ποιοτικές αυτές εκδηλώσεις της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής αποτελούν ευκαιρία μνήμης και απόδοσης τιμών στους πρωταγωνιστές της σημαντικότερης αυτής ιστορικής επετείου για τους Κρήτες. Παράλληλα, μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό, την κρητική πολιτισμική κληρονομιά, διατροφή και τα προϊόντα του νησιού στο ευρύτερο αμερικανικό κοινό. Επιλέξαμε τα Ηνωμένα Έθνη για τη διοργάνωση του επιστημονικού συμποσίου ώστε να προβάλουμε τον τόπο μας σ' αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελλάδα», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Βεληβασάκης.

Τέλος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η επίσημη εκδήλωση των βραβείων αποσκοπεί στο να γνωρίσει το αμερικανικό κοινό, αλλά και οι νεότερες γενεές Ελληνοαμερικανών, την ιστορία και την επιτυχημένη πορεία των Κρητών της Αμερικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.