Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Φθηνότερα τα μεταχειρισμένα ΙΧ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φθηνότερα θα είναι τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Ι.Χ., αφού με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών μειώνεται το τέλος ταξινόμησης.

Φθηνότερα θα είναι τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Ι.Χ., αφού με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών μειώνεται το τέλος ταξινόμησης. Με άλλες τροπολογίες επιβάλλεται ειδικό τέλος για όλα τα σκάφη άνω των επτά μέτρων που θα πληρώνεται μάλιστα τον Δεκέμβριο για το επόμενο έτος και αναγνωρίζονται από την εφορία οι αποδείξεις όσων υπέβαλαν εκπρόθεσμες δηλώσεις μέχρι 15 Σεπτεμβρίου του 2013. Επίσης, διευκρινίζεται ότι το τέλος επιτηδεύματος για κάθε υποκατάστημα επιχείρησης θα είναι 600 ευρώ τον χρόνο.

Συγκεκριμένα:

1. Σκάφη αναψυχής: Θεσπίζεται τέλος παραμονής και πλόων για όλα τα σκάφη αναψυχής, ιδιωτικά και επαγγελματικά, μήκους άνω των 7 μ. ανεξάρτητα από τη σημαία τους, τα οποία πλέουν, ελλιμενίζονται ή αγκυροβολούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το τέλος επιβάλλεται για παραμονή στην ελληνική επικράτεια από 1η Ιανουαρίου 2014 με τους ιδιοκτήτες να καλούνται να το καταβάλουν έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Το τέλος καθορίζεται ως εξής:

α) για τα ολικού μήκους από 7 έως και 8 μ. σε 200 ευρώ.

β) για τα ολικού μήκους άνω των 8 και έως και 10 μ. σε 300 ευρώ.

γ) για τα ολικού μήκους άνω των 10 και έως και 12 μ. σε 400 ευρώ.

δ) για τα ολικού μήκους άνω των 12 μ. ανά έτος, 100 ευρώ ανά μέτρο, υπολογιζόμενο από το πρώτο μέτρο ή ανά μήνα, 10 ευρώ ανά μέτρο, υπολογιζόμενο από το πρώτο μέτρο.

Το τέλος για τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια μειώνεται στο 50% με την προϋπόθεση της αποκλειστικής επαγγελματικής χρήσης.

Για πλοία άνω των 12 μέτρων, που ελλιμενίζονται μόνιμα στην ελληνική επικράτεια, παρέχεται έκπτωση 30%.

2. Αυτοκίνητα: Μειώνεται η φορολογητέα αξία των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να υποχωρεί και η τελική τιμή για τον αγοραστή. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, όσο περισσότερα είναι τα χιλιόμετρα, τόσο υψηλότεροι είναι και οι συντελεστές απομείωσης της φορολογητέας αξίας του αυτοκινήτου επί της οποίας επιβάλλεται το ειδικό τέλος ταξινόμησης.

3. Μειώνεται στο 13% από 23% ο ΦΠΑ για καφέδες, ροφήματα και αφεψήματα που παραδίδονται στον πελάτη (delivery).

4. Οι αποδείξεις δαπανών λαμβάνονται υπόψη και στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι υπέβαλαν εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2013.

5. Eξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι προστατευόμενα μέλη.

Δηλαδή συνοικούν με το φορολογούμενο και το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ ή το ποσό των έξι χιλιαδων ευρώ, αν αυτά παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω.

6. Το τέλος επιτηδεύματος για κάθε υποκατάστημα επιχείρησης θα είναι 600 ευρώ τον χρόνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.