Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

«Διασφαλίσαμε το επίδομα ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κεγκέρογλου: Η παραγωγή εθνικού πλούτου προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Η παραγωγή εθνικού πλούτου, μέσω της στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας, και η άμεση αντιμετώπιση φαινομένων ακραίας φτώχειας με διασφάλιση ενός ελαχίστου επιπέδου διαβίωσης για όλους, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του κοινωνικού προγραμματισμού της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Στην ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ως βασικό άξονα της πολιτικής του υπουργείου του, το διετές σχέδιο για την απασχόληση (με πρόσθετους πόρους για το 2014, από το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη νεολαία») - ενώ λειτουργεί ήδη το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που προχωρά για 50.000 ανέργους (έως την Τετάρτη θα υπάρξει προκήρυξη για 28.000 νέους ανέργους) και βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Δουλέψαμε και διασφαλίσαμε το επίδομα ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων, παρότι κάποιοι έλεγαν πως επειδή είμαστε στο Μνημόνιο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, ενώ άλλοι περίμεναν την κατάρρευση του καπιταλισμού» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Άλλες σχετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας, είναι τα προγράμματα στήριξης της τρίτης ηλικίας και των ατόμων με αναπηρία, η ενίσχυση στις αδύναμες οικογένειες «από το πρώτο παιδί», η αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η θεσμοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά απ' το 2014, η αναμόρφωση της διαδικασίας έκδοσης του βιβλιαρίου ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών, η επικείμενη ανασυγκρότηση του εθνικού συστήματος κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης και η «Κοινωνική Σύμπραξη» - μια νέα δομή για την κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη σε κάθε δήμο ξεχωριστά.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.