Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Σκορδάς: Δεν θα αυξηθεί το όριο της φτώχειας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο υφυπουργός ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα και Μαίρης Πολλάλη, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκεί το δικαίωμα που έχει ως κόμμα και είναι απολύτως σεβαστό. Αυτή η κίνηση είναι στον αέρα. Δεν έχει κάποια αντικειμενική υπόσταση ως ενέργεια η οποία να απειλήσει την κυβερνητική συνοχή», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκορδάς και πρόσθεσε:
«Πιθανότερο είναι ότι είχε την ανάγκη να φανεί ότι έκανε μια πολιτική κίνηση. Δεν ξέρω αν είναι μπλόφα. Δεν ξέρουμε τι δεδομένα οδήγησαν σε αυτή την κίνηση. Εγώ αυτό που θέλω να δω είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Δηλαδή όταν τη Δευτέρα απορριφθεί η πρόταση, ποια θα είναι η κίνηση του Αλ. Τσίπρα».
Σχετικά με τους πλειστηριασμούς ο κ. Σκορδάς είπε ότι «υπάρχει συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο πρέπει να διατηρηθούν παλαιότερες διατάξεις για τα ακίνητα, από τη στιγμή που έχουμε νεότερο δίκαιο σε αυτά» και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται αυτή την εκτίμηση. Υπάρχει πραγματικά ανάγκη στους πραγματικά οικονομικά αδύναμους να υπάρχει μια παραπάνω προστασία από αυτή που λένε οι νόμοι».
«Δεν λέει κανείς ότι χαίρεται για τα μέτρα. Έχουν οικονομικό αποτέλεσμα πρακτικό και μετρήσιμο από τη στιγμή που θα μπορέσει να μηδενίσει το έλλειμμα. Αν δεν μπορέσουμε να γίνουμε χώρα παραγωγής, τότε όλη η συζήτηση που γίνεται δεν έχει νόημα», σχολίασε ακόμα ο κ. Σκορδάς.
Ακούστε το ηχητικό:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.