Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της ΑΣΠΑΙΤΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα προγράμματα κατάρτισης θα μπορούν να παρακολουθήσουν 1.800 φοιτητές.

Μεγάλη ήταν η ζήτηση για τα δύο προγράμματα κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς κατατέθηκαν 4.181 αιτήσεις για τις 1.800 θέσεις.

Πιο αναλυτικά για το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) ενδιαφέρον έδειξαν 3.814 υποψήφιοι και για το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.) 367 υποψήφιοι. Δικαίωμα υποβολής αίτησης στα προγράμματα Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. και Π.Ε.ΣΥ.Π. είχαν όλοι οι κάτοχοι τίτλου σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα) ή ισότιμου τίτλου της ημεδαπής ή αλλοδαπής (αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ). Οι φοιτητές συμμετέχουν στις δαπάνες των σπουδών καταβάλλοντας 600 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος αυξήθηκε ο αριθμός των θέσεων στα προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς στόχος της ήταν να κάνει άνοιγμα στους πτυχιούχους όλων των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όσοι παρακολουθήσουν το πρόγραμμα Ε.Π.ΠΑΙ.Κ θα αποκτήσουν μετά την ολοκλήρωσή τους την απαραίτητη παιδαγωγική κατάρτιση και διδακτική επάρκεια που προβλέπει ο νόμος για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι φοιτητές του προγράμματος ΠΕΣΥΠ θα αποκτήσουν πιστοποιητικό ειδίκευσης στη συμβουλευτική και τον προσανατολισμό.

Τα προγράμματα σπουδών έχουν διάρκεια δύο εξάμηνα και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 18 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2014. Τα μαθήματα θα διεξάγονται τα απογεύματα, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα και η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική.

Η κλήρωση για την επιλογή των φοιτητών έγινε ηλεκτρονικά και τα προσωρινά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο της ΑΣΠΑΙΤΕ. Όσοι είναι μέσα στους επιλεγέντες θα πρέπει να καταθέσουν το ποσό των 600 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και να αποστείλουν μέχρι 17.10.2013, τα παρακάτω δικαιολογητικά για έλεγχο:

1. Αίτηση (διατίθεται στην ιστοσελίδα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. www.aspete.gr)

2. Αντίγραφο πτυχίου ΑΕΙ (για τα πτυχία της αλλοδαπής αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ / ΙΤΕ), νομίμως επικυρωμένο ή συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση ότι το προσκομιζόμενο πτυχίο είναι γνήσιο αντίγραφο του πρωτοτύπου.

3. Αντίγραφο κατάθεσης στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στο λογαριασμό 154/54501287 του ΕΛΚΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. του ποσού των 35 ευρώ που απαιτείτο για τη συμμετοχή στη διαδικασία της κλήρωσης.

4. Αντίγραφο κατάθεσης στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στο λογαριασμό 154/54501287 του ΕΛΚΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. του ποσού των 600 ευρώ.

Όσοι είναι επιλαχόντες θα πρέπει 31/10 να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ για να διαπιστώσουν αν είναι μέσα στους επιλεχθέντες σε περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα ονόματα των υποψηφίων φοιτητών και τη σειρά κατάταξης στο δικτυακό τόπο http://aspete.eap.gr.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.