Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Παίξε σύγχρονη μουσική και δώσε τη δική σου συναυλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα παιδιά προσεγγίζουν τη μουσική του 20ού και του 21ου αιώνα παρέα με το ARTéfacts ensemble.

Με παρτιτούρες του 20ού και του 21ου αιώνα στο αναλόγιό του, το ελληνικό σύνολο ARTéfacts ensemble αναλαμβάνει να εισαγάγει το κοινό στο συναρπαστικό κόσμο της σύγχρονης μουσικής. Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θέλοντας να μεταφέρει την εμπειρία του μουσικού σχήματος σε παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική, προτείνει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα 8 συναντήσεων, με στόχο την προσέγγιση της σύγχρονης μουσικής μέσα από την ομαδική δημιουργία.

Αφού γνωρίσουν τα μέλη του συνόλου και το ρεπερτόριό του, οι νεαροί μουσικοί πειραματίζονται και εξοικειώνονται με μη προβλέψιμους ήχους. Μέσα από το παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό, ανακαλύπτουν άγνωστα μουσικά μοτίβα και απαντούν σε ερωτήματα: Τι ονομάζουμε σύγχρονη μουσική; Πότε και γιατί ξεκίνησε;

Μετά από μια σύντομη ιστορική αναδρομή ενημερώνονται επίσης για το πώς παράγονται οι σύγχρονοι ήχοι, ποιες είναι οι τεχνικές παιξίματος, αλλά και ποια είναι τα κύρια μουσικά ρεύματα.

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία που δεν σταματά εδώ: Οι έφηβοι μαθαίνουν επίσης πώς παρουσιάζεται αυτή η μουσική στο κοινό, «στήνοντας» τη δική τους συναυλία. Μια συναυλία «διαφορετική», αφού οι νεαροί μουσικοί, εκτός από το να… κουρδίσουν τα όργανά τους, χωρίζονται σε ομάδες και συζητούν με τους ARTéfacts ensemble για οπτικά μέσα, σκηνοθετική επιμέλεια, φωτισμούς, χορό και βίντεο. Με τον τρόπο αυτό αντιλαμβάνονται πώς με διάφορα μέσα μια συναυλία μπορεί να εξελιχθεί σε παράσταση, κάνοντας την εμπειρία του θεατή-ακροατή μοναδική! Άραγε θα συμφωνήσουν οι γονείς και οι φίλοι τους που θα δουν μια «μικρογραφία» αυτής της παράστασης την τελευταία μέρα;

Απευθύνεται σε:
Εφήβους 12-14 ετών, που έχουν ήδη τις βασικές γνώσεις μουσικής (επίπεδο τρίτη θεωρία) και παίζουν κάποιο μουσικό όργανο.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τους ARTéfacts ensemble και συγκεκριμένα από τους Guido De Flaviis (σαξόφωνο), Σπύρο Τζέκο (κλαρινέτο), Λαέρτη Κοκολάνη (βιολί), Μάριο Δαπέργολα (βιόλα), Θοδωρή Βαζάκα (κρουστά), Κώστα Σερεµέτη (κρουστά) και Λουίζο Ασλανίδη (σκηνοθεσία).

Για το σχεδιασμό του προγράμματος, το σύνολο συνεργάστηκε µε τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή Μουσικής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τις Δευτέρες 14 & 21 Οκτωβρίου, 4, 11, 18 & 25 Νοεμβρίου και 2 & 9 Δεκεμβρίου 2013 18:00-20:00 Χώρος πολλαπλών λειτουργιών

Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα

Κόστος συμμετοχής: 64€ (και για τις οχτώ συναντήσεις του κύκλου)



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.