Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Οι δάσκαλοι για τις συλλήψεις μαθητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όργιο αυταρχισμού των αστυνομικών και δικαστικών αρχών της Λαμίας καταγγέλλει το δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), με τις συλλήψεις, την κράτηση και την καταδίκη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ της πόλης.

Προ ολίγων ημερών, το αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας επέβαλε ποινές φυλάκισης 20 ημερών με τριετή αναστολή σε τρεις μαθητές του ΕΠΑΛ, που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου στο οποίο φοιτούσαν.

Επίσης με τέσσερις μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, τιμωρήθηκαν άλλοι τρεις εξωσχολικοί νεαροί, ενώ αθωώθηκαν άλλοι δύο μαθητές, αφού αποδείχθηκε ότι δεν είχαν σχέση με τις καταλήψεις.

Οι νεαροί είχαν συλληφθεί το προηγούμενο βράδυ μέσα στο σχολικό συγκρότημα έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή της, η ΔΟΕ τονίζει πως οι μαθητές πραγματοποιούσαν κινητοποίηση ζητώντας καλύτερη παιδεία και καλύτερες συνθήκες ζωής, κατηγορώντας τις αρχές πως «τιμώρησαν τα παιδιά την ώρα που αυτά έδιναν τη μάχη να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο αντικείμενο που είχαν επιλέξει».

Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας «απαιτεί να σταματήσει κάθε δίωξη των μαθητών της Λαμίας» και διαμηνύει πως «η επιχείρηση τρομοκράτησης και συκοφάντησης δεν θα περάσει».



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.