Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Επιχορήγηση σε Έλληνα ερευνητή του «Δημόκριτου» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για το ερευνητικό του έργο στον τομέα της νανοθεραπείας.

Ένας Έλληνας ερευνητής του «Δημόκριτου», ο Γεώργιος Κόρδας, είναι ανάμεσα στους 33 επιστήμονες, τους οποίους το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ), όπως ανακοίνωσε σήμερα, θα επιχορηγήσει με 150.000 ευρώ τον καθένα, με στόχο να διευκολύνει την εμπορική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών ερευνητικών καινοτομιών αιχμής.

Τα χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη νευροβιολογία και τη μηχανική μέχρι την αρχιτεκτονική και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην Ελλάδα, αποδέκτης της επιχορήγησης είναι ο ειδικός στη νανοθεραπεία ερευνητής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Γεώργιος Κόρδας για το ερευνητικό του έργο «Νανοδοχεία για στοχευμένη θεραπεία καρκίνου μαστού και προστάτη» («Novel Targeted Nanocontainers for Cancer Therapy»). Στόχος του Έλληνα ερευνητή είναι να προωθήσει τα νανοφάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου, περιλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, που ιδρύθηκε το 2007, είναι ο πρώτος πανευρωπαϊκός οργανισμός χρηματοδότησης για έρευνα αιχμής. Κύριος στόχος του είναι να ενισχύσει την επιστημονική αριστεία στην Ευρώπη ενθαρρύνοντας τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους ερευνητές, ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.