Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Οι 12.500 της κινητικότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο παρά πέντε της άφιξης της τρόικας η κυβέρνηση κατάφερε να βρει τα 12.500 ονόματα που θα ενταχθούν στην κινητικότητα στις 23 του μήνα. Ο Κων. Αρβανιτόπουλος ήταν ο τελευταίος υπουργός που δεν είχε δώσει τα στοιχεία με τους περίπου 1.600 διοικητικούς υπαλλήλους πανεπιστημίων και ΤΕΙ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο τελικός πίνακας των ονομάτων που αφορούν την αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας καταρτίστηκε και σήμερα θα εκδοθεί και η σχετική ΚΥΑ με τις καταργούμενες θέσεις, κάτι που θα συμπληρώσει το «παζλ» των συνολικά 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, μεγάλος αριθμός διοικητικών υπαλλήλων από εκείνους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν σε ΤΕΙ που αντιμετωπίζουν κενά σε προσωπικό.

Τη διαδικασία στο τελικό στάδιό της θα αναλάβει το ΑΣΕΠ που θα κληθεί, με βάση τα στοιχεία που θα πάρει από τα Ιδρύματα, να επιλέξει τους υπαλλήλους που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος του μήνα με βάση τα κριτήρια που έχουν ορισθεί.

Το παζλ της κινητικότητας στα άλλα υπουργεία

Προ ημερών εκδόθηκαν οι υπόλοιπες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την κατάργηση 1.929 οργανικών θέσεων σε 9 υπουργεία.

Η κατανομή των θέσεων που καταργούνται έχει ως εξής:

- 560 από το υπουργείο Εργασίας

- 595 από το υπουργείο Οικονομικών και αφορούν σε θέσεις καθαριστριών

- 98 από το υπουργείο Υποδομών

- 150 από το υπουργείο Πολιτισμού

- 131 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

- 100 από το υπουργείο Ανάπτυξης

- 140 από το υπουργείο Τουρισμού

- 100 από το υπουργείο Περιβάλλοντος και

- 20 από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Παράλληλα, με νομοθετικές ρυθμίσεις αναμένεται να καταργηθούν και άλλες 600 θέσεις, οι 300 από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, από περιφερειακές υπηρεσίες και άλλες 300 από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και αφορούν σε πρώην μεταταχθέντες της Ολυμπιακής.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.