Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας για την αστυνομική βία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Οδηγούμαστε σε ατιμωρησία των ενόχων».
Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αστυνομία, η χρήση βίας στις διαδηλώσεις και η κακομεταχείρηση κατά τη σύλληψη και κράτηση των πολιτών αποτελούν χρόνιες παθογένειες της ελληνικής πραγματικότητας, τόνισε η Μιμίκα Κριτσανίδου, συντονίστρια του δικτύου «Ασφάλεια με ανθρώπινα δικαιώματα. Αστυνομική βία και αυθαιρεσία» του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή την έκθεση του εικαστικού Αλφρέντο Ρομάνο «Una generazione meno. Tra luci e ombre. Μια γενιά λιγότερη. Ανάμεσα στα φώτα και τις σκιές».

Παράλληλα, υπογράμμισε η κ. Κριτσανίδου, «παρατηρείται καθυστέρηση στη διερεύνηση και απόδοση δικαιοσύνης όταν εμπλέκονται μέλη των σωμάτων ασφαλείας , οπότε οδηγούμαστε σε ατιμωρησία των ενόχων».

Η έκθεση, όπως επισήμανε ο κ. Ρομάνο, δείχνει την Ελλάδα του σήμερα που υποφέρει, ενώ πρόσθεσε πως και η Ιταλία βιώνει παρόμοια προβλήματα. «Η τέχνη δίνει ερεθίσματα και κατευθύνσεις, αλλά δεν αλλάζει από μόνη της καταστάσεις», σχολίασε ο κ. Ρομάνο.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης αναφέρθηκε στην «αχαλίνωτη δράση το νεοναζισμού και των ερισμάτων του στο βαθύ κράτος», γεγονός που αποτελεί επίσης πεδίο δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το έργο του Σικελού καλλιτέχνη αποτελεί μια κριτική ματιά στον καταναλωτισμό και την απάθεια, την ομογενοποίηση και την ισοπέδωση, σε μια κοινωνία όλο πιο βίαιη, η οποία χαρακτηρίζεται από την φτώχεια μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων, τη μιζέρια, την περιθωριοποίηση, την πείνα και τις καταχρήσεις.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, από τις 14.00 μέχρι τις 21.00, στον ίδιο χώρο, στο CAMP!, Ευπολίδος 4 και Απελλού, πλατεία Κοτζιά. Τα εγκαίνεια θα γίνουν αύριο, Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου στις 19.00.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.