Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Δε θέλουν επιβολή φόρου στα αγροτεμάχια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατηγορηματικά αντίθετοι εμφανίζονται οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας
.
Κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε επιβολή φόρου στα αγροτεμάχιά τους είναι οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι τελικά η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην υιοθέτηση της πρότασης του υπουργείου Οικονομικών. Προειδοποιούν δε για δυναμικές κινητοποιήσεις, εφόσον το φορολογικό νομοσχέδιο περιλάβει σχετική διάταξη.

«Ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα», τόνισε ο αγροτοσυνδικαλιστής Λάρισας, Χρήστος Σιδερόπουλος, τονίζοντας ότι πεποίθησή του είναι πως πρόκειται για επικοινωνιακό λάθος της κυβέρνησης η είδηση αυτή. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «εάν προχωρήσουν σε ένα τέτοιο μέτρο, θα βρουν όλους τους αγρότες της χώρας απέναντί τους». Μεταξύ άλλων συμπλήρωσε ότι «μπορεί να ακούγεται πως ο φόρος θα είναι μέχρι και 2 ευρώ το στρέμμα, ωστόσο εάν κάποιος διαβάσει προσεκτικά την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, θα αντιληφθεί ότι μπορεί να φθάσει μέχρι και 45 ευρώ το στρέμμα».

Κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων τάσσονται και οι αγρότες της Ημαθίας, της Πιερίας και της Πέλλας με τον πρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης, Τάσο Χαλκίδη να επισημαίνει: «λένε ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να λειτουργήσει ως ατμομηχανή για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση και προχωρούν σε μέτρα, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στον αφανισμό των αγροτών. Θα μας αναγκάσουν να πουλήσουμε τα χωράφια μας για ένα κομμάτι ψωμί», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι με «1,5 ευρώ/λίτρο το πετρέλαιο, με την επιστροφή του ΦΠΑ να καθυστερεί κάθε χρόνο και περισσότερο, με τον καιρό να μας έχει “ρημάξει” το τελευταίο διάστημα, εάν μας επιβάλουν και φόρο στα χωράφια μας, καταστραφήκαμε».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χαλκίδης επεσήμανε ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, τα χωράφια των οποίων παράγουν πλούτο τόσο για τους ίδιους, όσο και για την εθνική οικονομία «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φορολογηθούν». Επεσήμανε δε ότι την Τρίτη θα έχουν συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να συζητηθούν σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή φόρου στα αγροτεμάχια.

Στα ιδιαίτερα αυξημένα έξοδα των αγροτών, σε ό,τι αφορά-μεταξύ άλλων- πετρέλαιο, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές και ηλεκτρικό ρεύμα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών, Χρήστος Γκόντιας, σημειώνοντας ότι η οποιαδήποτε επιβολή φόρου αγροτεμαχίων θα οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο στο δρόμο επ’ αόριστον.

Αντίθετοι με την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν και οι αγρότες σε Ροδόπη και Έβρο, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Αντώνη Πολυσάκη να δηλώνει: «αναμένουμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι και εμείς να συμπλεύσουμε με τις αποφάσεις των υπολοίπων Βορειοελλαδιτών συναδέλφων μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.