Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτοκτόνησαν γιατί δεν είχαν προίκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τραγωδία στο Πακιστάν με 4 αδερφές.

Τέσσερις πακιστανές αδελφές αυτοκτόνησαν αυτή την εβδομάδα έπειτα από ένα καβγά με τον πατέρα τους, ο οποίος παραδέχθηκε πως είναι πολύ φτωχός για να πληρώσει την προίκα που χρειάζονταν για να παντρευτούν, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Αυτή η σαιξπηρική τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Μάιλσι, ένα χωριό στο νότο της κεντρικής επαρχίας Πεντζάμπ. «Ένας φτωχός αγρότης, ο Μπασίρ Άχμεντ Ρατζπούτ, δεν μπορούσε να παντρέψει τις πέντε κόρες του επειδή δεν είχε χρήματα για την προίκα», δήλωσε ο Μάλικ Νταούντ Χασναΐν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

«Έπειτα από ένα καβγά την Πέμπτη, τα πέντε κορίτσια του (ηλικίας από 31 ως 45 ετών) ήταν απελπισμένα και έπεσαν μαζί σ' ένα κανάλι για να πνιγούν. Σώσαμε τη νεώτερη από τις αδελφές, την Φάτιμα, ανακαλύψαμε τα πτώματα δύο άλλων και συνεχίζουμε τις έρευνες για τις δύο άλλες σωρούς», πρόσθεσε.

Στο Πακιστάν οι γυναίκες παντρεύονται γενικά σε ηλικία 18 ως 29 ετών και μπορεί να δυσκολευτούν να βρουν σύζυγο μετά τα τριάντα, κυρίως στις αγροτικές περιοχές. Οι οικογένειες των κοριτσιών πρέπει να δίνουν προίκα για το γάμο, που συχνά κανονίζεται με συνοικέσιο.

Οι ανύπανδρες γυναίκες που έχουν περάσει τα τριάντα και δεν έχουν σύζυγο για να τις προστατεύσει ή να τις βοηθήσει οικονομικά, συχνά υποχρεώνονται μετά το θάνατο των γονιών τους να καταφύγουν στην επαιτεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.