Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ανασφάλιστοι 3 εκ. Έλληνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανασφάλιστοι φαίνονται να είναι 3.068.000 Έλληνες σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Από το Μνημόνιο στη συγκρότηση του υγειονομικού τομέα».

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, σήμερα ο οργανισμός εξυπηρετεί 6.171.000 με ασφαλιστική ικανότητα, ενώ είναι καταγεγραμμένοι 3.068.000 ανασφάλιστοι! Αυτό σημαίνει ότι το 50% του πληθυσμού δεν έχει καμία πρόσβαση στο ΕΣΥ.

«Πρόκειται για ανθρώπους που είτε είναι άνεργοι είτε είναι ασφαλισμένοι σε δύο ή τρία Ταμεία, ή ήταν ευκαιριακά ασφαλισμένοι και έχουν φύγει από τη χώρα π.χ. μετανάστες» είπε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός. Μάλιστα ο πρόεδρος εξήγησε το μπάχαλο που υπάρχει με τους ανθρώπους που προέρχονται από τη διαδοχική ασφάλιση, δηλαδή έχουν μητρώα σε διάφορα Ταμεία. Να σημειωθεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει η εκκαθάριση των μητρώων των Ταμείων του ΕΟΠΥΥ για να εξακριβωθεί πόσοι τελικά είναι οι ανασφάλιστοι.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.