Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Εγκύκλιος από τον Συμεών Κεδίκογλου για χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνων μόνιμων εκπαιδευτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης της άδειας ανατροφής τέκνων που διευκολύνουν τους γονείς εκπαιδευτικούς υπέγραψε ο Συμεών Κεδίκογλου με εγκύκλιο.

Η εγκύκλιος μεταξύ άλλων ορίζει:
  • Ο γονέας εκπαιδευτικός που λαμβάνει ήδη τη διευκόλυνση της εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου και πριν την εξάντληση της οποίας αποκτά νέο τέκνο, δικαιούται να λάβει το υπόλοιπο των διευκολύνσεων για το πρώτο παιδί αργότερα και αθροιστικά με τις διευκολύνσεις που αντιστοιχούν στο νέο παιδί.
  • Σε περίπτωση διδύμων, τρίδυμων κ.λπ. τέκνων, χορηγείται επιπλέον άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας τριών μηνών και κάθε παιδί πέραν του ενός.
  • Εκπαιδευτικοί οι οποίοι κατά την ημερομηνία διορισμού τους έχουν ένα η περισσότερα του ενός παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει το 4ο έτος της ηλικίας τους λαμβάνουν τους μήνες που υπολείπονται από την εννεάμηνη άδεια ανατροφής, μέχρι τα τέκνα τους να συμπληρώσουν τα 4 έτη.
  • Για το γονέα εκπαιδευτικό που είναι άγαμος ή χήρος ή διαζευγμένος ή έχει αναπηρία 67% και άνω η εννεάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου προσαυξάνεται κατά ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.