Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Στα δύο «έσπασε» το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προβλέπει η απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Στα δύο «έσπασε» το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών ανέλαβε όλες τις αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ που αφορούν τον προληπτικό και προσωρινό φορολογικό έλεγχο, και ειδικά τους ελέγχους στον ΦΠΑ. Με προχθεσινή δε απόφαση του υπουργού Οικονομικών κατανεμήθηκαν 360 θέσεις Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους στην Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ Γ. Στουρνάρα για την κατανομή των θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τη στελέχωση των οργανικών μονάδων τους προβλέπεται ότι στη ΓΓΔΕ θα αντιστοιχούν εφεξής 3.731 υπάλληλοι με ελεγκτικά καθήκοντα και στο ΣΔΟΕ 360 υπάλληλοι.

Στην Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ - θα εξακολουθήσει να υπάγεται στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη - θα παραμείνει η αρμοδιότητα για το οικονομικό έγκλημα, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τις οφσόρ εταιρείες, αλλά και οι μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Πιο αναλυτικά, θα εξακολουθήσουν να γίνονται από το ΣΔΟΕ ο εντοπισμός και η καταστολή οικονομικών παραβάσεων ιδιαίτερης βαρύτητας και σημασίας, όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος), οι απάτες και παρατυπίες, οι παραβάσεις που σχετίζονται με προμήθειες, επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις, οι παράνομες χρηματιστηριακές και χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και γενικά οι οικονομικές απάτες εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου,.

Τέλος, η αποκάλυψη και η καταπολέμηση παράνομων συναλλαγών και δραστηριοτήτων, που διενεργούνται με χρήση ηλεκτρονικών μέσων, του Διαδικτύου και νέων τεχνολογιών, θα παραμείνουν στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.