Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Προσοχή στην καρδιά κατά την εγκυμοσύνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι έδειξε έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγιού Καρδιολογίας.

Η εγκυμοσύνη, καθώς και οι ορμονικές αλλαγές που εξακολουθούν να σημειώνονται 12 εβδομάδες μετά τον τοκετό, αυξάνουν τον κίνδυνο μιας γυναίκας για καρδιακή προσβολή, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.

Αν και η πιθανότητα καρδιακής προσβολής στην εγκυμοσύνη είναι πολύ χαμηλή, μόλις 1 σε 16.000 γεννήσεις, παρόλα αυτά, είναι 3 έως 4 φορές υψηλότερη σε σχέση με τις γυναίκες ίδιας ηλικίας που δεν εγκυμονούν.

Επιπλέον, η καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τείνει να είναι περισσότερο σοβαρή και να οδηγεί σε περισσότερες επιπλοκές, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας που πραγματοποιείται στο Σικάγο.

Ορμονικές αλλαγές, αυξημένος όγκος αίματος και άλλες φυσιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στην εγκυμοσύνη αυξάνουν τον κίνδυνο, δήλωσαν οι ερευνητές προσθέτοντας ότι οι καρδιακές προσβολές συμβαίνουν για διαφορετικές αιτίες σε εγκύους σε σχέση με αυτές που εμφανίζονται συνήθως στο γενικό πληθυσμό.

Η αθηροσκλήρωση είναι η πιο κοινή αιτία καρδιακής προσβολής στο γενικό πληθυσμό αλλά ήταν η αιτία μόνο για το ένα τρίτο των εγκύων που υπέστησαν καρδιακή προσβολή.

Η πιο κοινή αιτία που οι έγκυες υπέστησαν καρδιακή προσβολή ήταν ο στεφανιαίος διαχωρισμός. Η πάθηση αυτή είναι πολύ σπάνια στις γυναίκες που δεν εγκυμονούν.

Αυτό υποδεικνύει ότι τουλάχιστον σε ορισμένα περιστατικά η παραδοσιακή προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κατάστασης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό μπορεί ενδεχομένως να μην είναι πάντα η καλύτερη, δήλωσαν οι ερευνητές.

Ο ερευνητής Dr. Uri Elkayam, από το University of Southern California, στο Λος Άντζελες, δήλωσε ότι έχουμε σαφείς οδηγίες για την καρδιακή προσβολή στο γενικό πληθυσμό. Ωστόσο οι οδηγίες μπορεί να μην εφαρμόζουν πάντα σε γυναίκες με καρδιακή προσβολή που συνδέεται με την εγκυμοσύνη και μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Ανάλυση 150 περιστατικών από το 2005 προστέθηκαν στα 228 περιστατικά πριν το 2005.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι περισσότερες έγκυες γυναίκες δεν διατρέχουν παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου όπως υψηλή χοληστερόλη, υπέρταση και διαβήτη. Οι καρδιακές προσβολές ήταν περισσότερο σοβαρές και το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 2 έως 3 φορές υψηλότερο σε σχέση με αυτό που αναμενόταν για μη εγκύους ίδιας ηλικίας.


Πηγή: http://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.