Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Βουλή το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα αντικαταστήσει από το 2014 το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ.

Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προχθές στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα αντικαταστήσει από το 2014 το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο βρέθηκε το νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Βουλή, αλλά και θέματα σχετικά με την είσπραξη του φόρου. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας ενημερώθηκε για την προετοιμασία εν όψει της έλευσης της τρόικας αλλά και για θέματα νομικής φύσης.

Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα εφαρμόζεται ανά ακίνητο και όχι επί συνόλου περιουσίας και θα βαρύνει όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για εντός σχεδίου ακίνητα, οικόπεδα, καταστήματα αγροτεμάχια ή καλλιεργήσιμες γέες και ανεξαρτήτως αν είναι ηλεκτροδοτούμενα ή όχι. Ο νέος φόρος θα είναι κλιμακωτός, θα προβλέπει 33 συντελεστές ανά τιμής ζώνης τιμές και επιβάλλεται ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η εισπραξιμότητα του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων θα τεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει την προσεχή εβδομάδα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με την τεχνική βοήθεια του ΔΝΤ για θέματα φορολογίας. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης αναμένεται να έχει συνεργασία με την τεχνική βοήθεια του ΔΝΤ στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Η έλευση των στελεχών που επικουρούν την Ελλάδα σε θέματα φορολογίας πριν από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας δεν είναι τυχαία , καθώς επιδιώκεται να υπάρξει πλήρης επεξεργασία των θεμάτων που άπτονται της φορολογίας πριν αυτά τεθούν προς συζήτηση με τα κλιμάκια του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.