Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ζώα-θεραπευτές χαρίζουν ελπίδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκύλοι, δελφίνια, αλπακά και... Μαϊμούδες - Δείτε τις φωτογραφίες.

Για κάποιους είναι διαφορετικά είδη, με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη. Για άλλους είναι ενοχλητικά και για άλλους πηγή φαγητού. Για τους ανθρώπους στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα ζώα είναι πηγή ελπίδας και ανακούφισης. Από αλπακά μέχρι δελφίνια κι από σκύλους μέχρι μαϊμούδες, τα λεγόμενα ζώα θεραπείας συμβάλλουν στη ανακούφιση και κάνουν πολύτιμη παρέα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Δείτε τις φωτογραφίες του ΤΙΜΕ:



Ένα κορίτσι ταΐζει ένα πρόβατο στη διαδραστική φάρμα στην περιοχή Tecpan κοντά στην πόλη της Γουατεμάλας. Η εκδρομή οργανώθηκε από τηνMeritorious Committee for the Blind and Deaf of Guatemala και τη φάρμα. Πενήντα οκτώ παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε όρασης είτε ακοής, συμμετείχαν σε θεραπεία με τη βοήθεια ζώων (Animal Assisted Therapy) με στόχο να βοηθηθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την κοινωνική ένταξη.



Η 10χρονη Carissa Boulden φιλά την Princess, το αγαπημένο της πόνυ που στέκεται δίπλα στο κρεβάτι της, στο σπίτι της στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Η Princess έχει πρόσβαση σε όλους τους χώρους του σπιτιού, τρώει με την οικογένεια και ταυτόχρονα παρέχει θεραπεία στην Carissa που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.



Ένα παιδί με αναπηρία σκαρφαλώνει πάνω σε άλογο στη Γκουανταλαχάρα. Το σχολείο στο οποίο φοιτά επιδιώκει να συνδυάσει την παράδοση της ιππασίας με την κοινωνική ένταξη ανθρώπων που έχουν αναπηρίες ως αποτέλεσμα ατυχημάτων.



Οι εικονιζόμενοι δύτες και παιδαγωγοί κολυμπούν με δελφίνια κατά τη διάρκεια της θεραπείας της 3χρονης Ayse στην Τουρκία. Το κοριτσάκι πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.



Ο μικρός Geovany Gonzalez στον Παναμά, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, απολαμβάνει τη θεραπεία του με τη Fiona, ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί θεραπείας στο Ίδρυμα Colitas. Το Ίδρυμα χρηματοδοτεί πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν εκπαιδευμένοι σκύλοι για θεραπευτικούς σκοπούς και βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και εφήβων με πνευματικές και σωματικές αναπηρίες.



Η θεραπεία του 9χρονου Juwann Pemberton, στο δημόσιο σχολείο Bobby Orr στον Καναδά, περιλαμβάνει και ένα 4χρονο αλπακά, τον Ozzy. Η θεραπεύτρια του Juwann, Nancy Hutchinson, ταΐζει τον Ozzy με το χέρι της και ο Juwann απολαμβάνει ένα τρυφερό… τετ α τετ.



Στο Newtown του Κονέκτικατ σημειώθηκε τον Ιανουάριο το δεύτερο πιο αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο, στην αμερικανική ιστορία. Εκπρόσωποι οργανώσεων που χρησιμοποιούν σκύλους για την ανακούφιση του μετατραυματικού στρες από συνθήκες κρίσης συμμετέχουν, με τους τετράποδους «θεραπευτές» σε συνάντηση για το μέλλον του εν λόγω σχολείου.



Ο 10χρονος θηλυκός καπουτσίνος Toby εκπαιδεύεται στο πρόγραμμα της οργάνωσης «Helping Hands: Monkey Helpers for the Disabled» στη Βοστώνη. Η οργάνωση έχει ήδη εκπαιδεύσει περισσότερες από 93 μαϊμούδες για να ζουν και να βοηθούν ανθρώπους με παράλυση ή αναπηρία. Το πρόγραμμα διαρκεί 2-3 χρόνια.



Στο Κολοράντο των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο παίδων της περιοχής τα σκυλιά όχι απλά επιτρέπονται αλλά επιβάλλονται. Στο νοσοκομείο λειτουργεί πρόγραμμα με σκύλους θεραπείας από το 1984 και ονομάζεται Prescription Pet Program. Όπως φαίνεται η 14χρονη Elizabeth Blue-Norton, ασθενής στο εν λόγω νοσοκομείο, απολαμβάνει ιδιαίτερα την επίσκεψη της μικρής Brownie.



Ο Jack Cutler χαϊδεύει την Tootsie, άλογο μινιατούρα, στο κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων Total Life στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Με τις ήρεμες προσωπικότητές τους και το μικρό μέγεθός τους η Tootsie και η Carmen εργάζονται αποτελεσματικά ως ζώα θεραπείας. Ο ιδιοκτήτης τους Sandy Spooner ίδρυσε το «Horse Hugs» για να αναδείξει τη μοναδική τους ικανότητα να βοηθούν ασθενείς σε νοσοκομεία, ιδρύματα και εγκαταστάσεις φιλοξενίας να αντιμετωπίσουν τον πόνο, τη μοναξιά και την κατάθλιψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.