Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μάθετε τα δίδακτρα 4.623 φροντιστηρίων από το σπίτι σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παιδικοί σταθμοί, ΙΕΚ Εργαστήρια Ελευθερών Σπουδών, φροντιστήρια
.
Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και μαζί ξεκινά για πολλούς γονείς η έρευνα για το φροντιστήριο ξένων γλωσσών, μέσης εκπαίδευσης στο οποίο θα στείλουν το παιδί τους. Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο ένα από τα κριτήρια επιλογής φορέων ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι πλέον και το οικονομικό. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να διαπιστώσουν τα δίδακτρα φροντιστηρίων ή παιδικών σταθμών έχουν πλέον αυτή τη δυνατότητα μέσα από το παρατηρητήριο διδάκτρων του Υπουργείου Ανάπτυξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://app.gge.gov.gr/.

Η αναζήτηση είναι φιλική για το χρήστη που στο πρώτο πεδίο επιλέγει το είδος του φορέα παροχής εκπαίδευσης, ακολούθως την περιφέρεια και το νομό για τον οποίο ενδιαφέρεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από παιδικούς σταθμούς, φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης, προσφέρονται πληροφορίες για τα δίδακτρα σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών. Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων ιδιωτικής εκπαίδευσης. Πιο αναλυτικά:

• 407 βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα
• 1168 φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης
• 13 ΙΕΚ
• 135 Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών
• 3455 φροντιστήρια ξένων γλωσσών

Εκπτώσεις φροντιστηρίων
Φυσικά οι τιμές των φροντιστηρίων μπορεί να έχουν τροποποιηθεί προς τα κάτω ενώ πολλοί ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και άλλων δομών της ιδιωτικής εκπαίδευσης συνηθίζουν να μειώνουν περαιτέρω τα δίδακτρά τους αν εξαρχής προπληρωθεί όλο το ποσό.

Επίσης αν ένας γονιός έχει δυο παιδιά γίνεται πάλι έκπτωση, ενώ σε πολλά φροντιστήρια αν μια παρέα παιδιών εκδηλώσει το ενδιαφέρον για να παρακολουθήσει μαθήματα μπορεί και εκεί να γίνει καλύτερη τιμή. Το παρατηρητήριο διδάκτρων μπορεί να δώσει την πρώτη πληροφορία στους γονείς και ακολούθως μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τους υπευθύνους για να διαπιστώσουν αν υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω μείωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.