Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Αυξήθηκαν οι φτωχοί στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα 46,5 εκατομμύρια ανέρχεται ο αριθμός του.

Ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που ζούσαν το 2012 κάτω από το όριο της φτώχειας αυξήθηκε σε 46,5 εκατομμύρια πρόσωπα από 46,2 εκατομμύρια το 2011, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι η οικονομική ανάκαμψη που χαρακτηρίσθηκε από τη χρηματιστηριακή άνθιση δεν έχει αντικατοπτριστεί στην ευρύτερη κοινωνία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Γραφείο Απογραφών έδειξαν ότι οι πληγές από την ύφεση της περιόδου 2007-2009 είναι παρατεταμένες και πρόσθεσαν νέα ύλη στις συζητήσεις για τη δημοσιονομική λιτότητα και τη διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων. Τα στοιχεία αυτά μπορεί επίσης να επαναφέρουν το αίτημα για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ως όριο της φτώχειας το 2012 ορίσθηκε το εισόδημα 23.492 δολαρίων για μία 4μελή οικογένεια, ενώ το ποσοστό της φτώχειας παρέμεινε σταθερό στο 15%.

Η αμερικανική οικονομία δυσκολεύθηκε να διατηρήσει ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από το 2,5% μετά τη λήξη της ύφεσης. Αν και οι 8 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης που χάθηκαν κατά την ύφεση έχουν σε μεγάλο βαθμό ανακτηθεί, πολλές από αυτές είναι στον τομέα των υπηρεσιών, όπως στο εμπόριο και τα εστιατόρια, που κατά κανόνα δεν δίνουν καλές αμοιβές. Η έκθεση του Γραφείο Απογραφών έδειξε ότι το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών υποχώρησε το 2012 στα 51.017 δολάρια από 51.100 δολάρια το 2011.

Περίπου 48 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες δεν είχαν ασφάλιση υγείας πέρυσι, αριθμός λίγο μικρότερος από τα 48,6 εκατομμύρια του προηγούμενου έτους. Το ποσοστό των ανασφάλιστων μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο μετά την ψήφιση το 2010 του νόμου της κυβέρνησης Ομπάμα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη. Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης οφείλεται στην ένταξη στο πρόγραμμα περίθαλψης (Medicare program) των ηλικιωμένων Αμερικανών, δήλωσε η υπεύθυνη του τμήματος στατιστικών υγείας και αναπηρίας του Γραφείο Απογραφών.

Η κυβέρνηση αναμένει περαιτέρω μειώσεις του ποσοστού των ανασφάλιστων. Περίπου 9 εκατομμύρια πολίτες αναμένεται να αποκτήσουν ασφάλιση με την επέκταση του προγράμματος Medicare στους φτωχούς το 2014. Επιπλέον 7 εκατομμύρια πολίτες αναμένεται να αποκτήσουν ασφάλιση το 2014 με κρατική επιδότηση. Το ποσοστό όσων ασφαλίζονται μέσω των κρατικών προγραμμάτων, όπως το Medicare και το Medicaid, αυξήθηκε στο 32,6% από 32,2%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.