Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Καταδίκη για αστυνομικό που χτύπησε δημοσιογράφο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αστυνομικός των ΜΑΤ, που συμμετείχε σε βίαιη επίθεση κατά διαδηλωτών και δημοσιογράφων, στις 27 Ιουνίου 2006, στα Προπύλαια, ημέρα πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Ο αστυνομικός καταδικάστηκε για απλή σωματική βλάβη (πλημμέλημα), μετά τη μήνυση που υπέβαλε η δημοσιογράφος της "Ε", Αργυρώ Μώρου, "κατά αγνώστων" το ίδιο βράδυ του ξυλοδαρμού της ίδιας και άλλων φωτορεπόρτερ από αστυνομικούς.

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ εντοπίσθηκε από συναδέλφους του, με βάση πλάνα τηλεοπτικών καναλιών και φωτογραφίες και η μήνυση προσωποποιήθηκε. Για τους υπόλοιπους διαδηλωτές και εργαζόμενους στα ΜΜΕ που χτυπήθηκαν, δεν κατέστη δυνατό να εντοπισθούν άλλοι άνδρες των ΜΑΤ, που συμμετείχαν στις βιαιότητες.

Σύμφωνα με την κατάθεση στο δικαστήριο, της δημοσιογράφου της "Ε", η ίδια δέχτηκε επίθεση με κλομπ ανάποδα γυρισμένο, ώστε να χτυπηθεί με το μεταλλικό μέρος, μετά την διαμαρτυρία της για την επίθεση στον φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αλέξανδρο Μπελτέ. Πριν και μετά το συγκεκριμένο περιστατικό οι διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν και χτύπησαν αδιακρίτως νεαρούς φοιτητές, γυναίκες και άνδρες, διερχόμενους πολίτες που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο τους, αλλά και πολλούς δημοσιογράφους, οπερατέρ και φωτορεπόρτερ, όπως ο Σπύρος Τσακίρης (φωτορεπόρτερ της "Ε"), Θανάσης Δημόπουλος (Πρίσμα), Σπύρος Χαλικιάς, Σάκης Πουλιάσης, Νίκος Σκίτσας, οι οποίοι επίσης υπέβαλαν μηνύσεις.

Κατά την ακροαματική διαδικασία η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν χτύπησε τη βασική μάρτυρα, που υπέβαλε και τη μήνυση, κι ανέφερε ότι τη στιγμή που εκείνη δέχτηκε την επίθεση, ο ίδιος με άλλους δυο συναδέλφους τους πραγματοποιούσαν τη σύλληψη νεαρής φοιτήτριας επικαλούμενος φωτογραφία, στην οποία ο ίδιος και άλλοι δυο κραδαίνουν τα αναποδογυρισμένα κλομπ τους από πάνω της.

"Δεν βλέπω καμία σύλληψη. Βλέπω τρία κλομπ πάνω από μια κοπέλα", είπε η εισαγγελέας, και ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε: "Δείξαμε υπερβάλλοντα ζήλο".

Ο καταδικασθείς αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να υποβάλει έφεση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.