Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Προνοιακά επιδόματα: Πότε θα πάρουν το επίδομα οι δικαιούχοι;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πριν μια βδομάδα είχαμε πει κι εμείς εδώ μέσω των ανακοινώσεων πως η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου θα ήταν άμεση, όπως είχε πει και το αρμόδιο υπουργείο όπως φαίνεται και στο ακόλουθο άρθρο: Προνοιακά επίδομα: Άμεση η καταβολή.

Οι μέρες όμως κυλούν κι όσο πλησιάζει η Παρασκευή που θα ήταν κι η καταλυτική ημερομηνία καταβολής, οι δικαιούχοι ανησυχούν αφού δεν βλέπουν τα χρήματα αυτά να φτάνουν στις τσέπες τους. Τα τηλέφωνα μερικές φορές στα αρμόδια γραφεία δεν απαντούν κι όταν απαντούν δίνουν ή ασαφείς απαντήσεις ή να πάρουν άλλη φορά ή και να μιλήσουν με άλλο αρμόδιο και με άλλες υπηρεσίες που εκεί είναι η ευθύνη της καθυστέρησης. 

Ήδη βέβαια σε κάποιους δήμους ξεκίνησε η καταβολή, ενώ σε μερικούς άλλους ξεκινά στις επόμενες μέρες. Ας δούμε όμως και τι λένε μερικά άρθρα ώστε να έχουμε μια ιδέα για το τι γίνεται. Η εικόνα πάντως δείχνει πως πιθανότατα τα χρήματα θα μπουν αλλά με μία μικρή καθυστέρηση, όπου δεν ξεκίνησε ήδη η διαδικασία. 

-------------------------


Πιστώνονται τα προνοιακά επιδόματα στο Ηράκλειο


Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν τις επόμενες μέρες οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την αντιδήμαρχο Ηρακλείου Δέσποινα Συγγελάκη.

»Από το Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής και Ελέγχου της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2012 ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 12/12/2012. » 



Πηγή: http://www.tvkosmos.gr

-------------------------


Θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα


Ευχάριστα νέα είχε να ανακοινώσει χθες η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας κα Λίτσα Κρεμαστινού καθώς ήρθαν τα προνοιακά επιδόματα που διανέμονται μέσω του Δήμου αλλά, εκτός από αυτό, ο Δήμος θα είναι σε θέση αυτή την περίοδο να χορηγήσει και έκτακτο επίδομα σε συμπολίτες μας που είναι άποροι και αντιμετωπίζουν μία έκτακτη ανάγκη.

Καταρχήν, χθες ήρθαν τα χρήματα από το Υπουργείο τα οποία ανέρχονται στο 1 εκατ. 700 χιλιάδες ευρώ και μοιράζονται σε 2000 δικαιούχους σε όλο το νομό.

Σύμφωνα με την κα Κρεμαστινού, ήδη η υπηρεσία του Δήμου είναι πανέτοιμη και χρειάζονται δύο-τρεις ημέρες για να διεκπεραιώσει τη διαδικασία, πάντως μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου τα επιδόματα θα έχουν διανεμηθεί σε όλους τους δικαιούχους. Δεν παρέλειψε, επίσης, να επισημάνει ότι τα επιδόματα άργησαν πάρα πολύ να έρθουν από το Υπουργείο.

Έκτακτά επιδόματα
Το δεύτερο ευχάριστο που ανακοίνωσε χθες η Αντιδήμαρχος είναι ότι η Πρόνοια του Δήμου θα δώσει έκτακτα επιδόματα σε άπορους συμπολίτες μας και ήδη έχουν δώσει δύο φορές μέχρι τώρα.

Το δεύτερο ποσό αναμένεται να τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Τα Χριστούγεννα, λοιπόν, θα δοθεί έκτακτο επίδομα που θα κυμαίνεται από 50 ευρώ μέχρι 600 ευρώ, ανάλογα με πόσους θα κάνουν αίτηση και δικαιούνται.

Διευκρίνισε ότι πρόκειται για όσους έχουν μία έκτακτη ανάγκη στην οικογένεια και δεν έχουν πόρους και μπορούν να απευθύνονται στην πρόνοια στο τηλ. 22410-44610 για να μάθουν για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Ευελπιστούν ότι αυτό θα μπορέσουν να το πάρουν μέσα στα Χριστούγεννα ή ίσως λίγο αργότερα.

Επίσης, το συσσίτιο θα λειτουργήσει κανονικά και τις ημέρες των εορτών και μάλιστα θα γίνει και το καθιερωμένο «γεύμα αγάπης».


Πηγή: http://www.rodiaki.gr

-------------------------


Την Τρίτη (από σήμερα δηλαδή) τα προνοιακά επιδόματα στην Πάτρα



Καταβάλλονται, από σήμερα Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους του Δήμου Πατρέων για τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Υγείας – Πρόνοιας, του Δήμου Πατρέων, οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.


Πηγή: http://www.tvkosmos.gr

-------------------------

Με ενάμιση μήνα καθυστέρηση, την επόμενη εβδομάδα αναμένονται τα επιδόματα των ανάπηρων


Μέσα στην εβδομάδα θα υπογραφούν τα εντάλματα από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θα προωθηθούν για να γίνουν οι πληρωμές

Την επόμενη εβδομάδα καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα καταβληθούν στους δικαιούχους ανάπηρους, τα προνοιακά επιδόματα των μηνών Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο αντιδήμαρχος Καβάλας Χριστόδουλος Μιχαλάκης. Με άλλα λόγια θα καταβληθούν με ενάμιση μήνα καθυστέρηση και βέβαια σε όσους έχουν περάσει από τα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) και έχει πιστοποιηθεί η αναπηρία τους, γιατί είναι πάρα πολλοί που βρίσκονται ακόμα στις λίστες αναμονής για να περάσουν από ΚΕΠΑ και στο μεταξύ δεν έχουν ούτε συντάξεις, ούτε επιδόματα, ούτε περίθαλψη.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχαλάκης μιλώντας σε εκπομπή του Στούντιο 7 είπε πως την περασμένη εβδομάδα έφτασαν τα εντάλματα στον επίτροπο. Ο τελευταίος λόγω φόρτου εργασίας, θα τα υπογράψει μέσα στη βδομάδα, θα πάνε μετά στη διαχειριστική αρχή και την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν στους δικαιούχους. Σύμφωνα με τη διεύθυνση πρόνοιας, τα προνοιακά επιδόματα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου που θα καταβληθούν την επόμενη εβδομάδα, αφορούν 2.184 άτομα.

Με βάση στοιχεία του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας, στις λίστες αναμονής του ΚΕΠΑ Καβάλας, βρίσκονται 3.500 ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες. Άλλοι από αυτούς περιμένουν πολλούς μήνες και μέχρι ένα χρόνο για να πάρουν την πιστοποίηση και να πάνε στα ασφαλιστικά τους ταμεία και να πάρουν την αναπηρική σύνταξη και άλλοι να πάνε την πιστοποίηση στη διεύθυνση πρόνοιας, για το προνοιακό επίδομα. Εκτός του ότι δεν πληρώνονται, δεν έχουν και περίθαλψη. Στην πρόσφατη επίσκεψή του, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είχε υποσχεθεί πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, για να μην κόβεται η σύνταξη, ή το επίδομα και η περίθαλψη για όσους είναι σε αναμονή. Όμως ακόμα δεν έχει προχωρήσει αυτή η ρύθμιση.

Ακόμα δεν έχει προχωρήσει και η υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης, πως με νομοθετική ρύθμιση θα εξαιρεθούν οι ανάπηροι από τη μείωση των συντάξεων. Και όσο δεν προχωρά αυτό, είναι σε ισχύ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που μειώνει τις αναπηρικές συντάξεις, εκτός των παραπληγικών και των ακρωτηριασμένων.

Τα προβλήματα για τους ανάπηρους φαίνεται δεν έχουν τελειωμό. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχαν εξαιρεθεί από τα τέλη κυκλοφορίας. Κάθε χρόνο το υπουργείο έστελνε σχετική εγκύκλιο για την απαλλαγή τους από τα τέλη κυκλοφορίας στις εφορίες. Φέτος όμως δεν έχει σταλεί τέτοια εγκύκλιος και οι εφορίες ζητούν να πληρωθεί όλο το ποσό των τελών. Για το θέμα αυτό η ΕΣΑΜΕΑ έστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να στείλει εγκύκλιο απαλλαγής.

Όπως επισημαίνει «από το 2007, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 1108919/697/Τα&Ε.Φ./14-11-2--7 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών διευθετήθηκε το θέμα της απαλλαγής των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες αναπήρων ανεξάρτητα από το γεγονός της αγοράς του αυτοκινήτου τους ατελώς και του χαρακτηρισμού τους ως αναπηρικού, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα κριτήρια υπαγωγής τους στις διατάξεις του άρθρου 16 οτυ ν. 1798/1988.

Η ενέργεια αυτή αποσκοπούσε στην ίση μεταχείριση των πολιτών με αναπηρία που ήδη έχει τους έχει αναγνωριστεί λόγω της συγκεκριμένης αναπηρίας/πάθησής τους η αναγκαιότητα παραλαβής αναπηρικού αυτοκινήτου».

Τη φετινή χρονιά – συνεχίζει η ΕΣΑΜΕΑ - δεν έχει αποσταλεί στις εφορίες σχετική εγκύκλιος και τα άτομα με αναπηρία που είχαν όλες τις προϋποθέσεις για παραλαβή αναπηρικού αυτοκινήτου και καλούνται από τους υπαλλήλους και των ΔΟΥ και τους εφόρους να πληρώσουν όλο το ποσό των τελών κυκλοφορίας με το αιτιολογικό ότι στις εφορίες δεν έχει σταλεί σχετική οδηγία από το Υπουργείο.
Ζητά λοιπόν από τον υπουργό να αποστείλει σχετική εγκύκλιο στις εφορίες, για την προστασία των ατόμων με αναπηρία.


Πηγή: http://www.evdomi.gr


-------------------------


Αρχίζει η καταβολή προνοιακών επιδομάτων από το δήμο Θεσσαλονίκης



Αρχίζει από... αύριο Τετάρτη η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2012 από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία καταβολής των επιδομάτων γίνεται πλέον μέσω των Διατραπεζικών Συστημάτων ΔΙΑΣ Α.Ε. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να τα εισπράττουν μέσω του ειδικού λογαριασμού τους.


Πηγή: http://www.thestival.gr

-------------------------

Για περισσότερες πληροφορίες καλό είναι να μιλάτε και με τον δήμο, που είναι αρμόδιος καταβολής των επιδομάτων στην περιοχή που ανήκει η διεύθυνση πρόνοιας που υπάγεστε, ώστε να έχετε μια εικόνα για το πότε ακριβώς θα πάρετε τα χρήματα του επιδόματος.

Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.