Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Το 5ο Κοινωνικό Παντοπωλείο εγκαινίασε χθες ο Αρχιεπίσκοπος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα μοιραστούν τρόφιμα σε 200 οικογένειες.

Τρόφιμα σε 200 οικογένειες ανασφάλιστων εμπόρων, θα διανέμει το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Αποστολή Αγάπης», το πέμπτο κατά σειρά Κοινωνικό Παντοπωλείο του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που εγκαινίασε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Καλλιθέα.

Αυτό το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των ανασφάλιστων εμπόρων της πρωτεύουσας και των οικογενειών τους, όπως συμφωνήθηκε πριν από λίγες ημέρες, στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων, όπου παρέστη ο αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του ευχήθηκε του χρόνου να μην έχουμε Κοινωνικά Παντοπωλεία, να μην υπάρχουν κέντρα ενίσχυσης των αναγκών των συνανθρώπων μας, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα και ο κόσμος δεν υποφέρει. «Αν αυτό όμως δεν συμβεί, πρόσθεσε, εδώ είμαστε να δίνουμε το παρών, να προσθέτουμε στο δυναμικό μας, νέες εστίες ανακούφισης, να καταλαγιάσουμε τον πόνο και τις δυσκολίες ανθρώπων που ήταν νοικοκύρηδες με οργάνωση και με μια περιουσία ένα μαγαζί, ένα κατάστημα, μια επιχείρηση, που αγωνίστηκαν χρόνια για να ορθοποδήσει και να επιτύχουν και έρχεται η κρίση να σβήσει και να γκρεμίσει όλα τους τα όνειρα».

Ο δήμαρχος Καλλιθέας Κωνσταντίνος Ασκούνης ο οποίος ευχαρίστησε την Αρχιεπισκοπή και τον ίδιο τον κ. Ιερώνυμο, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του δεύτερου στο χώρο του δήμου Καλλιθέας, αποτελεί έμπρακτη απάντηση στην κοινωνική κρίση που περνάει η χώρα μας.

«Δεν πρόκειται για κοινότοπη φιλανθρωπία. Συνιστά έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης, που αποσκοπεί να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια του πολίτη, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας».

Ο διευθυντής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αποστολή» Κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στο κοινωφελές έργο της Οργάνωσης τονίζοντας όμως συγχρόνως, την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας που πλήττεται από την οικονομική κρίση.

«Βάζουμε τα θεμέλια για να βαστάξουμε το ηθικό και την αξιοπρέπεια των οικονομικά ασθενέστερων και να εγγυηθούμε τη βοήθειά μας». Ο κ. Δήμτσας τόνισε ότι είναι το πέμπτο κατά σειρά Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Αθήνα και τόνισε ότι τίθεται στην υπηρεσία του συνόλου των ανασφάλιστων εμπόρων και των οικογενειών τους σύμφωνα με τις εντολές του Αρχιεπισκόπου, ώστε να ελαφρύνουμε αυτόν το Σταυρό που σηκώνουν καθημερινά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.