Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Στο Άρειο Πάγο προσφεύγει το υπ. Οικονομικών για το τέλος ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητά αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
.
Το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει σήμερα αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) στον Άρειο Πάγο.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έστειλε επιστολή στη Διοίκηση της ΔΕΗ με την οποία ζήτησε να μην εφαρμοσθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου για το διαχωρισμό του τέλους από το λογαριασμό της ΔΕΗ, ώστε ο φόρος να εξακολουθήσει να καταβάλλεται κανονικά μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Ο κ. Στουρνάρας στην επιστολή του επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος, ωστόσο η Διοίκηση της ΔΕΗ είναι οριακά κατοχυρωμένη έναντι του νόμου εάν υιοθετήσει το αίτημα του βασικού μετόχου (Ελληνικό Δημόσιο) για το τέλος ακινήτων.

Σύμφωνα με νομικού κύκλους η επιστολή του υπουργού Οικονομικών είναι αντίθετη με τα άρθρα 87 και 93 του Συντάγματος τα οποία αναφέρονται στη δικαιοδοσία των δικαστηρίων και ως εκ τούτου αναμένεται να καταπέσει στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.