Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Στα θρανία οι εθελοντές του δήμου Χανίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ξεκινάει το πρόγραμμα εκπαίδευσής τους.



Στα θρανία κάθονται από σήμερα περίπου 130 εθελοντές του δήμου Χανίων, καθώς στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιείται η έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσής τους που θα ολοκληρωθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2012.

Στόχος της προσπάθειας είναι η ενημέρωση και κατάρτιση όλων όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν ανιδιοτελώς σε εθελοντικές δράσεις του δήμου. Οι τομείς εκπαίδευσης είναι, κοινωνική αλληλεγγύη, πρόνοια, υγεία, υπηρεσίες ΑμεΑ, πολιτισμός, τουρισμός, περιβάλλον.

Παράλληλα, ο δήμος προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με την πρώτη εκδήλωση να πραγματοποιείται στις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα εθελοντισμού, στο δημοτικό γηροκομείο με τη συμμετοχή μαθητών από το μουσικό γυμνάσιο.

Παράλληλα, στο δημαρχείο Χανίων θα λειτουργήσει έκθεση με κατασκευές και τα έσοδα που θα προκύψουν θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των ηλικιωμένων.

Θα ακολουθήσει στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, πρόγραμμα υποστήριξης δράσεων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αθλητικές δραστηριότητες και υποστήριξη των παιδιών σε δραστηριότητες εκτός σχολείου).

Επίσης, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής, εργαζομένους, γονείς, σχεδιάζεται απασχόληση και προγράμματα για τα άτομα με αναπηρία και υποστήριξη και συμβουλές για τους γονείς τους.

Ακόμα, δράσεις προστασίας κι ανάδειξης χώρων φυσικού κι ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για παιδιά ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.