Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Οι μαθητές ζητούν πίσω το Γυμνάσιο Μεγάρχης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο κ. Χρήστο Λάππα με αφορμή τις σκέψεις του για την αξιοποίηση με διαφορετική χρήση του κτηρίου.


Οι πρώην μαθητές του Γυμνασίου Μεγάρχης επιμένουν στην ανάγκη επαναλειτουργίας του.
Του Λάζαρου Μάμαλη
Δύο μαθήτριες του τέως Γυμνασίου που πλέον παρακολουθούν τα μαθήματα στο Γυμνάσιο Πρίνος με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της ΕΡΕΥΝΑ στο οποίο φιλοξενούνταν οι προθέσεις -σκέψεις του κ. Χρήστου Λάππα για την αξιοποίηση του κτηρίου του τέως Γυμνασίου, ως χώρου φιλοξενίας ΑμΕΑ, ηλικιωμένων κλπ, έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Τρικκαίων.
Η επιστολή της Κωνσταντίνας Σακελλάρη και της Στεφανίας Σκρέκα, μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του τέως Γυμνασίου Μεγάρχης και νυν μαθήτριες του Γυμνασίου Πρίνους έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Με αφορμή άρθρο που διαβάσαμε στην εφημερίδα Η ΕΡΕΥΝΑ σχετικά με την πρόθεσή σας να μετατρέψετε το Γυμνάσιο Μεγάρχης σε ξενώνα φιλοξενίας ηλικιωμένων και ΑμΕΑ, πήραμε την πρωτοβουλία να σας στείλουμε αυτήν εδώ την επιστολή.
Το Γυμνάσιό μας είναι (το ήταν είναι λέξη δύσκολη να τα ην προφέρουμε) το στολίδι του χωριού μας. Είναι ένα καλά οικοδομημένο κτήριο με μια από τις καλύτερες σχολικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα. Και αυτό δεν το λέμε εμείς! Υπάρχει γραπτή απόδειξη σε βιβλίο του Υπουργείου Παιδείας που βρίσκεται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, στα Τρίκαλα. Το Σχολείο μας, όπως κι εσείς ο ίδιος αναφέρετε, βρίσκεται σε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Τι καλύτερο λοιπόν υπάρχει απ’ αυτό; Να συνδυάζεται δηλαδή η γνώση και η μάθηση με ένα χώρο που δημιουργεί ψυχική και πνευματική γαλήνη στα παιδιά και διάθεση να πραγματοποιούν το χρέος τους ως μαθητές;
Γιατί να είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τα μαθήματά μας σ’ ένα σχολείο (στο χωριό του Πρίνους) που υστερεί απ’ όλες τις πλευρές μπροστά στο δικό μας Γυμνάσιο; Γιατί να μην είναι το δικό μας σχολείο αυτό που θα στεγάσει τους μαθητές ύστερα απ’ τη συγχώνευση των Γυμνασίων Μεγάρχης και Πρίνους;
Ξέρουμε ότι η δημιουργία ενός ξενώνα φιλοξενίας ηλικιωμένων και ανθρώπων με διάφορα προβλήματα είναι ένα έργο σημαντικό για σας. Γιατί αφενός θα βοηθήσει τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων και αφετέρου θα δώσει δουλειά σε πολλούς ανέργους. Αλλά σκεφτείτε όμως κι εμάς! Σκεφτείτε πόσο απαραίτητο είναι για μας το σχολείο μας και πόσο δύσκολο μας είναι να το αποχωριστούμε!
Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να βρείτε κάποιον άλλο χώρο να στεγάσει τους στόχους και τα οράματά σας. Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να επιτρέψετε στο Γυμνάσιο μ ας να λειτουργήσει και να επιτελέσει το εκπαιδευτικό του έργο προς όφελος των παιδιών της Μεγάρχης και των γύρω χωριών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.