Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Καταφεύγουν στους «Γιατρούς του κόσμου» για φάρμακα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πολίτες στα Χανιά δεν έχουν χρήματα για τα απαραίτητα.

Ραγδαία αύξηση καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από Χανιώτες, που προσφεύγουν στα γραφεία των «Γιατρών του Κόσμου», ζητώντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς οι περισσότεροι έχουν χάσει τις δουλειές τους και μαζί τη δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη.

Παράλληλα, για πρώτη φορά, παρουσιάζεται αύξηση των ανθρώπων που ζητούν και τρόφιμα. Σύμφωνα με στοιχεία των «Γιατρών του Κόσμου», περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν ζητήσει βοήθεια από το πολυϊατρείο των «Γιατρών» στα Χανιά.

Μάλιστα, το ποσοστό των Ελλήνων, που προσφεύγουν στους «Γιατρούς του Κόσμου», έχει ξεπεράσει το 10 - 15%, ενώ παλιά ήταν μόλις 1 - 2% και το υπόλοιπο αλλοδαποί.

Εν τω μεταξύ, «ανάσα» σε πολλές ευπαθείς κατηγορίες θα δώσει η λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου στα Χανιά, που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο στον χώρο του Εργατικού Κέντρου από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και το Εργατικό Κέντρο Χανίων, όπως αναφέρουν τα haniotika-nea.gr.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μηνά Βουλγαρίδη, το κοινωνικό φαρμακείο θα στεγάζεται σε δύο αίθουσες στον χώρο του Εργατικού Κέντρου. Θα προσφέρει δωρεάν φάρμακα τόσο σε Ελληνες όσο και σε αλλοδαπούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.