Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Εμπαίζουν 55χρονο που έχασε τα πόδια του για την πατρίδα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ήταν 21 ετών όταν έχασε και τα δύο του πόδια... Ένα βλήμα που έσκασε σε μια άσκηση στον στρατό στάθηκε ικανό αργότερα να ανατρέψει ολόκληρη τη ζωή του, αφήνοντάς τον με 100% αναπηρία.

Σήμερα ο 55χρονος Νίκος Βλαχάκης κατοικεί στον Βόλο και τρέχει από γραφείο σε γραφείο, για να λάβει το επίδομα καυσίμων που παίρνει από τον στρατό και το οποίο ωστόσο έχουν να του το δώσουν εδώ και τέσσερις ολόκληρους μήνες…

Συνολικά του χρωστάνε 1.500 ευρώ και αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε 1 ευρώ στην τσέπη για να μετακινηθεί. Όσα είχε μαζέψει τα ξόδεψε για τις μετακινήσεις του. Οι υπηρεσίες στις οποίες έχει απευθυνθεί τον στέλνουν από τον Βόλο στη Λάρισα και από τη Λάρισα στην Αθήνα! Μάλιστα, από τα πολλά χιλιόμετρα που έχει διανύσει στα γραφεία του Δημοσίου, το ακρωτηριασμένο του πόδι υπέστη πληγή, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε απόγνωση!

Σε ηλικία 21 ετών, όταν και υπηρετούσε την πατρίδα, φαντάρος στο στρατόπεδο Εμμανουήλ Παππά στον Άι-Γιάννη Σερρών, ο κ. Βλαχάκης έχασε και τα δύο του πόδια, όταν ένα βλήμα έσκασε σε μια άσκηση.

Είχε τελειώσει η άσκηση και είχαν τα όπλα τα power 106 με επικρουστήρα. Τα όπλα μετά την άσκηση με έναν δόκιμο τα έβαλαν στην αποθήκη, τότε ήταν που έσκασε το βλήμα πάνω του. Ο δόκιμος σκοτώθηκε και εκείνος έχασε τα δύο του πόδια. Από ό,τι διαπίστωσαν όλοι μετά, σε ένα από τα όπλα ένα βλήμα δεν είχε σκάσει, αλλά πλέον ήταν αργά για διαπιστώσεις. Το κακό είχε γίνει…

Όμως, δεν το έβαλε κάτω. Πάντα του άρεσε η ζωή και δεν ήταν ακόμα αποφασισμένος να την αφήσει στην άκρη. Αντίθετα, αποφάσισε να… την πιάσει από τα μαλλιά και να μην αφήσει το ατύχημα στον στρατό να τον πάει πίσω, να του καταστρέψει τη ζωή του, που τότε θα ξεκινούσε…

Ο κ. Βλαχάκης εδώ και πολλά χρόνια λαμβάνει επίδομα καυσίμων από τον στρατό. Για αρκετό καιρό αυτό δινόταν κάθε μήνα, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα το επίδομα δίνεται κάθε δύο μήνες. Εδώ και τέσσερις μήνες όμως, το επίδομα δεν έχει δοθεί καθόλου… με τον κ. Βλαχάκη να έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ των τοπικών υπηρεσιών, οι οποίες αποφαίνονται πως δεν «γνωρίζουν τίποτα»!
Ο ίδιος για το ζήτημα έκανε αναφορά στην εισαγγελία, ενώ ήδη βρίσκεται στην Αθήνα, για να επισκεφτεί τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να καταφέρει να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Το ίδιο επίδομα παίρνει και ο 80χρονος πατέρας του, ο οποίος είναι με 80% αναπηρία ύστερα από ατύχημα που είχε – πάτησε πάνω σε νάρκη – στη διάρκεια του εμφυλίου. Το επίδομα δεν το έχει πάρει ούτε ο πατέρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει δεχθεί και άλλες οχλήσεις για το ζήτημα του επιδόματος…

Όπως φαίνεται όμως, η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για όσους κόντεψαν να χάσουν τη ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα τους. Η κρίση πλέον έχει γίνει συνώνυμη λέξη με τη αδιαφορία…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.