Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που ζητούν δεσμεύσεις για τις εργασιακές σχέσεις τους, ενόψει του νέου περιβάλλοντος που διαμορφώνεται στα δύο μεγάλα λιμάνια από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Εργαζόμενοι από τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι ενώ σήμερα πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ προκειμένου να εγκριθεί η νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες, όπως το γεγονός ότι η πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ δεν έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τόσο της χώρας μας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, ανέφεραν ότι δεν έχει ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου, ενώ υπογράμμισαν ότι εκκρεμεί απόφαση επί σχετικής ενστάσεως που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι σε αρχική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στh σημερινή συνεδρίαση των μετόχων του ΟΛΠ εγκρίθηκαν οι αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας, ενώ το θέμα που αφορά τη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ αλλά και την εκλογή νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας θα εξεταστούν σε νέα συνεδρίαση των μετόχων, την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

«Σκοπεύω να προχωρήσω σε μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου. Δεν γίνεται έτσι να προχωράμε με τέτοιους σχεδιασμούς και η Γενική Συνέλευση των μετόχων να συνεδριάζει απαγορεύοντας την είσοδο στα μέλη του ΔΣ αλλά και σε εργαζόμενους που έχουν μετοχές του Οργανισμού» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών.

Αύριο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.