Τρίτη 31 Μαΐου 2016

EAEE: Δέσμευση για 11% εισφορές στο ΤΕΑ–ΕΑΠΑΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Η πρόθεση της ΕΑΕΕ είναι να εξασφαλιστεί το μέλλον του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ».

«Η γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (EAEE), με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης-Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ) και την προστασία των ανθρώπων της ασφαλιστικής αγοράς επικύρωσε την πρόταση για το ταμείο, προτείνοντας εργοδοτικές εισφορές που φθάνουν σε 11% επί της μισθοδοσίας και ξεπερνούν κατά πολύ το προβλεπόμενο από το νόμο όριο για τα δημόσια επικουρικά ταμεία».

Αυτό αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου της ΕΑΕΕ και, όπως υπογραμμίζεται και σε σχετική ανακοίνωση, «το ποσοστό που προτείνει η ΕΑΕΕ υπερβαίνει σημαντικά τις εισφορές κάθε αντίστοιχου ταμείου στη χώρα, καθώς οι εργοδοτικές εισφορές για ταμεία επικουρικής ασφάλισης δημοσίου ορίζονται από το νόμο σε 3,5%».

Σημειώνεται ότι η καταβολή εργοδοτικών εισφορών που φθάνουν σε συνολικό ύψος 11% επί της μισθοδοσίας, αποτελεί δέσμευση της ΕΑΕΕ ανεξάρτητα από το αν θα γίνει δεκτή στο σύνολό της η συγκεκριμένη πρόταση από τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Για τον λόγο αυτό, έχει προβλεφθεί δεσμευτικό εναλλακτικό σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή αναδρομικά από 1/1/2016, μετά από τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, αν η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή.

Το εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει συνολικές εισφορές ύψους 11% επί της μισθοδοσίας κατανεμημένες, ως εξής:

Καταβολή στο ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ του ποσοστού που προβλέπει ο νόμος για τα επικουρικά ταμεία δημοσίου.

Παράλληλη ίδρυση νέου ενιαίου επαγγελματικού ταμείου του ν. 3029/2002 για όλες τις εταιρίες μέλη της ΕΑΕΕ και το προσωπικό τους με καθορισμένες εργοδοτικές εισφορές 4% επί της μισθοδοσίας σε ατομικούς λογαριασμούς και έναρξη από 1.1.2016.

Μέτρα στήριξης για τους συνταξιούχους και τους έχοντες ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τη μορφή πρόσθετων εισφορών που υπερβαίνουν το 3,5% επί της μισθοδοσίας.

«Η πρόθεση της ΕΑΕΕ είναι να εξασφαλιστεί το μέλλον του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, αλλά κύριο μέλημα είναι να διασφαλιστεί το μέλλον των εργαζομένων και συνταξιούχων», όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.