Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Μπρα- ντε- φερ κυβέρνησης δανειστών για ΕΚΑΣ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη διαβεβαίωση ότι το ΕΚΑΣ 6 μηνών δεν θα επιστραφεί από τους δικαιούχους που θα το χάσουν τον επόμενο μήνα δίνει ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος στο Enikonomia.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιστραφούν λογιστικά από τους συνταξιούχους και λογιστικά θα πιστωθούν εκ νέου στους λογαριασμούς τους, αφού αφαιρεθεί το αντίστοιχο ποσό από άλλη πηγή του κρατικού προϋπολογισμού.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να υπάρξει έγγραφη δέσμευση-τροπολογία για τον τρόπο που θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, χωρίς όμως να είναι ακόμη δεδομένη η συναίνεση των δανειστών.

Στον αντίποδα, στην τροπολογία που θα κατατεθεί θα περιλαμβάνονται περίπου 10 αλλαγές σε διάφορα ζητήματα, ήσσονος σημασίας χωρίς να αλλάζουν δομικές αλλαγές του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές θα πρέπει να ψηφιστούν έως το τέλος της εβδομάδας και δεν περιλαμβάνονται σε αυτές η αλλαγή του εισοδήματος από 13.000 ευρώ στα 10.000 ευρώ που ζητούν οι δανειστές για την παροχή έκπτωσης 50% στις ασφαλιστικές εισφορές για τους επιστήμονες έως το 2022, αλλά ούτε οι ευνοϊκές διατάξεις για το ύψος των εισφορών για επαγγελματίες σε περιοχές με λιγότερους από 2.000 κατοίκους.

Στην επιστολή που απέστειλε η κυβέρνηση στους δανειστές επέμεινε στην απόρριψη της απαίτησης τους να καταργηθεί η χορήγηση σύνταξης ή επιδόματος σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, όπως αποκάλυψε η «Realnews».


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.